31 Mart yerel seçimlerinin ardından birçok il ve ilçede partiler seçim sonuçlarına itiraz etti.

MUŞ'TA HDP İTİRAZ ETTİ

Muş’ta oyların yeniden sayılması için HDP itiraz etti.

Çoğunluğu HDP'nin olan 2 bin 500 oyun geçersiz sayıldığı Muş'ta HDP'nin Eş Başkan Adayı Sırrı Sakık, yaptıkları incelemede 103 sandıkta hatalar tespit ettiklerini, toplamda 2 bin 500 oyun geçersiz sayıldığını belirterek İl Seçim Kurulu’na itirazda bulundu.

AA'nın verilerine göre, Muş'ta Cumhur İttifakı'nın Adayı Feyat Asya, oyların yüzde 34,83'ünü alarak seçimi kazandı.

Resmi olmayan sonuçlara göre HDP'nin Eş Başkan adayları Sırrı Sakık ve Sibel Genç'in, oyların yüzde 33,49'unu alarak ikinci sırada olduğu görünüyor.

IĞDIR'DA MHP İTİRAZ ETTİ

Iğdır'da Cumhur İttifakı'nın adayı MHP'li İsa Yaşar Tezel, HDP'li Yaşar Akkuş ve Eylem Çelik'in kazandığı yerel seçimin resmi olmayan sonuçları için İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.

Iğdır'da, resmi olmayan sonuçlara göre, HDP adayları Yaşar Akkuş ve Eylem Çelik, geçerli oyların yüzde 50,7'sini alarak, belediye başkanlığına seçildi. Oyların yüzde 46,7'sini alan Cumhur İttifakı'nın MHP'li adayı İsa Yaşar Tezel, usulsüzlük olduğunu savunup, sonuca itiraz ettiğini söyledi.

SİİRT'TE AKP İTİRAZ ETTİ

AKP, HDP'nin kazandığı Siirt merkez ile Kurtalan ve Baykan ilçeleri, Gökçebağ ve Veyselkarani beldelerinde seçim sonuçlarına itirazda etti.

KARS'TA MHP İTİRAZ ETTİ

MHP’li Kars Belediyesinde resmi olmayan sonuçlara göre HDP’nin adayı Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca yüzde 29,54 ile birinci oldu. MHP’nin adayı Çetin Nazik (Cumhur İttifakı) ise yüzde 26,57 ile ikinci oldu. MHP, Kars'ta seçim sonuçlarına itiraz etti.

UŞAK'TA İYİ PARTİ İTİRAZ ETTİ

Hem Millet İttifakı’nın hem de Cumhur İttifakı’nın anlaşmaya varamadığı, her partinin kendi adayını çıkardığı iller arasında yer alan Uşak'ta resmi olmayan sonuçlara göre AKP'nin adayı Mehmet Çakın yüzde 39,15 ile birinci oldu. İYİ Parti'nin adayı Muhammet Gür ise yüzde 37,76 ile ikinci sırada yer aldı.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk Uşak'ta tüm sandıklarda seçim sonuçlarına itirazda bulunduklarını açıkladı. Koncuk, "Bizim tespitlerimize göre 3 bin 800'ün üzerinde geçersiz oy var. Bu kadar geçersiz oyun doğal olmadığını düşünüyoruz" dedi.