Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Başbakan Davutoğlu ile görüştü. Görüşmede seçim hükümetinin kurulması için Davutoğlu atandı.

Erdoğan, saat 11.32'de başlayan görüşmede Davutoğlu'na seçim hükümeti kurma görevi verdi. Buna göre Başbakan Davutoğlu, 5 gün içinde kabineyi kuracak. Bu kapsamda, geçici seçim hükümetinde partilerin oy oranına göre partilere Bakanlık verilecek.

MHP ve CHP, geçici seçim hükümetine üye vermeyeceklerini, HDP ise geçici seçim hükümetinde yer alacaklarını açıklamıştı. Davutoğlu'nun oluşturacağı geçici Bakanlar Kurulu'nda Adalet, İçişleri ve Ulaştırma Bakanları bağımsız olacak. Mevcut 3 ismin de görevine devam etmesi bekleniyor. Geriye kalan Başbakan dahil 23 koltuk ise AK Parti 11, CHP 6, MHP ve HDP'ye 3'er olmak üzere paylaştırılacak.

Geçici seçim hükümetinde yer almayacağını açıklayan CHP ve MHP'ye toplamda 9 Bakanlık verilecek. Davutoğlu'nun vekillere Bakanlık için teklif götürüp vekillerden bakanlığı kabul etmediğine dair resmi cevap gelmesi üzerine ise dışarıdan atama yapılması bekleniyor.