Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) kongresinde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, “Bizler Kürdistan’dan sizler Türkiye’den özgürlük mücadelesini yükselterek, yeni bir yaşamı inşa edebiliriz” dedi. 

Tuncel, Yeni Sahne’de gerçekleştirilen ESP 3. Olağan Kongresi’nde konuştu. Kongreye başarı dileklerini sunan Tuncel, “Zor bir dönemden, üçüncü paylaşım savaşı olarak ifade ettiğimiz kaotik bir süreçten geçiyoruz. Bu süreç aynı zamanda tarihi bir fırsat veriyor. Önemli olan bu süreçte nasıl örgütleyeceğiz” dedi. 

Birleşik mücadele eden kesimlere önemli görevler düştüğünü söyleyen Tuncel, şöyle ekledi: “Bu tarihi süreci birlikte örgütleyerek, mücadele ederek örgütleyebiliriz. Bizler Kürdistan’dan sizler Türkiye’den özgürlük mücadelesini yükselterek, yeni bir yaşamı inşa edebiliriz.”

'TÜRKİYE VE KÜRDİSTAN'DA İKİ AYRI DEVLET VAR' 

Yerelden örgütlenmelerle halkın daha fazla katılımının sağlanabileceğinin altını çizen Tuncel, "Devlet bir Türkiye'de bir de Kürdistan'da var. Özelikle bir yıldır uygulanan rejimle bu daha görünür oldu" diye belirtti. Kürdistan'da her zaman OHAL sürecinin yaşandığını hatırlatan Tuncel, tüm bunlara rağmen Kürt halkının umudunu yitirmediğini vurguladı.

'KÜRT HALKININ BOYUN EĞECEĞİNİ SANIYORLARSA YANILIYORLAR'

Son zamanlarda Kürt halkının tüm kazanımlarına yönelik ciddi bir saldırı olduğunu vurgulayan Tuncel, "Önderlikle kardeşi aracılığıyla görüşmenin sağlandığı gün 24 DBP'li belediyeye kayyım atandı. Kayyımın ilk yaptığı şey de binalara bayrak asmak ve Kürtçe, Ermenice yazılı tabelaları indirmek oldu.
Ama bunlar nafile çabalar. Kürt halkının boyun eğeceğini sanıyorlarsa yanılıyorlar" şeklinde konuştu. 

'MİNİ ANAYASA HAZIRLIYORLAR'

Yakın zamanda sağlık emekçilerine ve avukatlara dönük saldırıların da olacağını öne süren Tuncel, şunları kaydetti: "Parlamentoda 3 parti yan yana gelmiş kendilerince 'mini anayasa' hazırlıyorlar. Bunun adı 'faşizm'dir. CHP de buna ortak oluyor."

Tuncel, bu politikalara karşı Türkiye'de ki emekçilerin, "Edi Bese" (Artık yeter) demesi gerektiğini belirterek, "Şimdi halkların kardeşliği değilse ne zaman olacak" diye sordu. Türkiye'yi 12 Eylül dönemi gibi karanlığa boğmak istediklerini kaydeden Tuncel, "Türk ve Kürt devrimcilerin yan yana gelmesi gerekiyor" diye belirtti. 

KAYNAK: DİHA