Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blok'unun İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili adayı Sebahat Tuncel için aydınlar, sanatçılar, toplumun her kesiminden oldukça renkli bir topluluk Haydarpaşa Garı önünde bir araya gelerek desteklerini sundular. Tuncel için “Meclise bir bilet” etkinliği kolektif bir katılımla sağlanmış oldu.

İSTANBUL- Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'nun İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili adayı Sebahat Tuncel için Haydarpaşa Garı önünde “Meclise bir bilet” diyerek bir araya gelindi.

Sezai Sarıoğlu’nun sunuşu, Kardeş Türküler’in canlı müziği ve ne için, ne yaptığını bilen katılımcıların coşkusuyla görmüş, geçirmiş, tarihi gar çınladı. Yakınından geçen vapur yolcuları için de dikkat çekici bir coşku vardı. Filiz Kerestecioğlu, Ayşe Düzkan, Ender Kızılkaya, Seyfi Öngider, Bülent Uluer gibi kimi katılımcılar çok kısa sözlerle niçin desteklediklerini açıkladı.

Kardeş Türküler'in ezgileri eşliğinde “Barış için meclise bir bilet”, “Savaşa hayır, barış hemen şimdi” sloganları atıldı.

TÜRKİYE'NİN EZİLENLERİ OLARAK TRENE BİNİYORUZ

İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sebahat Tuncel, destekçilerine yaptığı konuşmada, "Bugüne arkadaşlarımız “meclise bir bilet” demişler. Biliyorsunuz Türkiye'de biz ezilenlerin her zaman için bir öteki olma durumu var. Hiç paramız yok ya, o yüzden hepimiz toplanıp bir bilet aldık, Ankara'ya gidiyoruz. Bence biz bir bilet almıyoruz, biz treni kiralıyoruz. Bu trene başta kadınlar, feministler, yani bu ülkenin en çok ezilenleri binecek. Sonra biz yoksullar bineceğiz, sonra Kürtler binecek. Bu trene Ermeniler, Araplar, Aleviler, Sünniler binecek. Aslında biz Türkiye'nin tüm ezilenleri olarak bu trene biniyoruz. Bize baraj soranlara, aramızda duvar örenlere, bizi birbirimize uzak kılanlara inat, biz birlikte özgürlüğü kazanacağız" dedi.

Alkışlar ve zılgıtlarla sonlanan etkinlikten sonra günlük programdaki Bostancı Kadın Seçim Bürosu’nun açılışı için özellikle katılımcı kadınlar toplu halde, neşeyle tren yolculuğu yaparak Bostancı’ya gittiler.