Avusturya’da tutuklu bulunan SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın avukatı Murat Volkan Dülger, Avusturya Wels Mahkemesi'nin müvekkilinin ABD'ye iadesine yönelik bir karar almadığını öne sürdü. 

Sezgin Baran Korkmaz, ABD ceza yasalarına göre "kara para aklamak için komplo kurmak ve resmi makamlara yalan ifade ve beyanda bulunmak" suçlamasıyla ABD'nin talebi üzerine 19 Haziran'da Avusturya'da gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. 

DW Türkçe'de dün yer alan haberde, Avusturya Wels Mahkemesi'nin ABD'nin iade başvurusunu incelediği belirtildi. Haberde, mahkemenin ABD'nin iade talebini Avusturya Suçluların İadesi Kanunu'na uygun olduğu görüşüyle kabul ettiği kaydedildi. 

AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Sezgin Baran Korkmaz’ın avukatı Murat Volkan Dülger sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, mahkemenin böyle bir kararı olmadığını öne sürerek şu ifadeleri kullandı: "Az önce Avusturya’daki meslektaşımla görüştüm. Beni Wels’ten hakimin yanından aradı. Hakim haberi duyunca şaşırmış ve gülmüş, böyle bir karar da vermediğini söylemiş. DW’nin özür dileme kültürüne sahip olduğunu düşünüyorum ve bu konuda bir özür beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Zira müvekkilimin de bir ailesi ve çocukları var, bu tür durumlarda da en çok mağdur olan ne yazık ki aile oluyor."    

Avusturya Wels Mahkemesi 25 Ağustos'ta, Türkiye'nin iade talebini Avusturya Suçluların İadesi Kanunu'na uygun olduğu görüşüyle Sezgin Baran Korkmaz'ın Türkiye'ye iade edilmesine karar vermişti.