Gazeteci Barış Terkoğlu, Cumhuriyet gazetesindeki köşesinde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için "Ahmak" davasında siyasi yasak isteyen savcılığının "Bulunamıyor" dediği Alparslan Çelik'in MHP Genel Merkezi’nde, Devlet Bahçeli’nin fedailiğini yaptığını yazdı.

Terkoğlu, "Bahçeli’nin yanındaki savaş suçlusu" başlıklı yazısında, Montrö bildirisini yayımlayan amiraller arasında yer alan Türker Ertürk'ü "Sıkarız kafasına" diye tehdit eden Alparslan Çelik'i yazdı.

Yazıda, Alparslan Çelik'in Twitter hesabından paylaştığı, Devlet Bahçeli ile birlikte çekilmiş fotoğrafları da yer aldı.

"SAVAŞ SUÇU"

Terkoğlu, yazısında 24 Kasım 2015 günü, sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle TSK'nin F-16 ile vurarak düşürdüğü Rus Su-24 uçağını anımsattı. Kendisini Suriye’de 2. Sahil Tümeni olarak tanıtan birliğin başındaki Alparslan Çelik ve emrindeki militanlar tarafından Rus pilot Oleg Peşkov'un hedef alındığını ve 4 kurşunla öldürüldüğünü ifade etti.

Bunun savaş suçu olduğunu belirten Terkoğlu, "Alparslan Çelik’e bir şey olmadı. Olayın ardından, Rus istihbaratının hedefine girdiğini görüp Türkiye’ye gelmişti. Çelik hakkında, Türkiye’deki savcılık takipsizlik kararı verdi" dedi.

"MAFYACILIK İŞLERİ"

Çelik'in daha sonra Türkiye'de "mafyacılık işlerine" karıştığını da yazan Terkoğlu, 31 Mart 2016’da, İzmir’in Karabağlar ilçesindeki bir lokantada gözaltına alınan silahlı 17 kişiyi hatırlattı. Alparslan Çelik'in bu kişiler arasında yer aldığını aktaran Terkoğlu, şunları kaydetti:

"Şüphelilerde, 5 makineli tüfek, 4 tabanca ve 2 telsiz ele geçirildi. Çelik ve arkadaşları, 'Ateşli Silahlar Kanunu’na muhalefet' ve 'Harp silahı bulundurmak' suçlamasıyla tutuklandı. Yakalananlar tam bir suç ordusuydu. Örneğin Rus pilotu öldüren Alparslan Çelik’in, 'sahte para' suçundan kesinleşmiş 2,5 yıl hapis cezası olduğu fark edildi. Ayrıca 'hükümlünün kaçmasına yardım' ve 'dolandırıcılık' suçlarından da Elazığ Emniyet Müdürlüğü’nce arandığı anlaşıldı. İzmir’de FETÖ borsasından AKP İzmir il başkanının öldürülmesine kadar çeşitli suçlara karışan ve Türkiye’nin kırmızı bültenle aradığı Serkan Kurtuluş da bunlardan biriydi."

"DENİZ POYRAZ'IN KATİLİNİN BU ÇETEYLE İLİŞKİSİ NEDEN SORUŞTULMADI?"

Gruptaki kişilerin, "Suriye ile İzmir arasında derin bir köprü kurduklarının ve bu vesileyle çeşitli suçlara karıştıklarının" tespit edildiğini belirten Terkoğlu, "İzmir’de HDP binasını basan ve Deniz Poyraz isimli çalışanı öldüren Onur Gencer’in, bu çeteyle ilişkileri neden soruşturulmadı" diye sordu.

Bu grubun "birileri tarafından kollandığını" yazan Terkoğlu, hafif cezalarla kurtulduklarını ve Alparslan Çelik'in 5 yıl hapis yattıktan sonra 2 yıl önce serbest bırakıldığını aktardı.

"TEHDİT ÜZERİNE YAPILAN ŞİKAYET FAİLİ MEÇHUL BİRİMİNE SEVK EDİLDİ"

Çelik'in cezaevinden çıktıktan sonra emekli amiralErtürk’ü ölümle tehdit ettiğini hatırlatan Terkoğlu, Ertürk'ün 6 Nisan 2021’de İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığına yaptığı şikayetin ise Temmuz 2022'de "Çelik’e ulaşılamadığı" gerekçesiyle faili meçhul birimine sevk edildiğini belirtti.

Terkoğlu, devamında yaşananları ise şöyle anlattı:

"Faili meçhul kalmasın, hatta yeni faili meçhuller olmasın diye, Türker Ertürk ve avukatı harekete geçti. Bir de ne görsünler! Bunca suça karışmış, Rus pilotu öldürerek Türkiye’yi savaşın eşiğine getirmiş, çeşitli çetelerle içli dışlı olmuş, birçok suçtan hüküm giyerek hapis yatmış Alparslan Çelik, MHP Genel Merkezi’nde. Hatta Devlet Bahçeli’nin hemen ardında durup fedailiğini yapıyor. Haliyle savcı 'bulamıyor' değil, bulmak istemiyor!"

Bunun üzerine 4 Ekim’de savcılığa bir dilekçe daha verildiğini belirtek Terkoğlu, "Dosya, bunun üzerine, mecburen, faili meçhul biriminden alınıp, savcıya tekrar gönderildi. Ancak savcı aylarca bekleyip, yine aynı şeyi yaptı. Geçen hafta bir kez daha 'Alparslan Çelik bulunamıyor' diyerek dosyayı faili meçhule gönderdi" dedi.

SİNAN ATEŞ MESAJLARI

Terkoğlu, Ertürk’ün avukatının yazdığı son dilekçede “Şüpheli halen Twitter paylaşımlarına devam etmekte ve özellikle son dönemde gündeme gelen Sinan Ateş suikastı ile ilgili aktif paylaşımlar yapmaktadır" dediğini de ekledi.

Terkoğlu "Alparslan Çelik, bu yazı yazıldığı sırada, MHP Genel Merkezi’nden, Bahçeli’nin en yakınından fotoğraf paylaşmaya devam ediyor. Bahçeli’nin 'Tek bir ülküdaşımı ezdirmeyeceğim' sözünü duyan savcılar ise ellerindeki dosyaları faili meçhule sevk etmeye devam ediyor" dedi.

BAHÇELİ "TERTEMİZ DAVAMIZ, PİRÜPAK DAVA ARKADAŞLARIMIZ" DEMİŞTİ

Ankara'da 30 Aralık'ta öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'e dair uzun süre sessizliğini koruyan MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin 10 Ocak'taki Meclis grup toplantısında şu sözleri sarf etmişti: "Menfur bir cinayetin içine tertemiz davamızı, pirüpak dava arkadaşlarımızı çekmek için kudurmuş gibi faaliyete giren kansızlara eyvallah etmeyeceğiz, tamam demeyeceğiz. Tek bir ülküdaşımı ezdirmeyeceğim… Kılıçdaroğlu yüreğin varsa buraya gel, tek bir evladımı al da senin ciğerinin kaç okka ettiğini göreyim."