Ağrı Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Savcı Sayan, AKP’den milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu.

Ağrı Belediye Başkanlığı’ndan istifa eden Savcı Sayan, AKP’ye milletvekili aday adaylığı için başvurdu. Sayan, son maaşını ‘hak etmediği için iade ettiğini’ söyledi.

AKP Ağrı İl Başkanlığı’nda gazetecilere açıklama yapan Sayan, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığım görüşmeler sonrası aday adayı olmak için belediye başkanlığından istifa ettim. Biliyorsunuz memurlar bir ay önceden yani çalışmadan maaş alıyor. Ben ayın 16’sında istifa ettiğimden bana 42 veya 45 bin lira gibi bir maaş yatırdılar. Onu hak etmediğimi düşünerek iade ettim. Yeni gelecek belediye başkanı beni sevsin veya sevmesin, ben onun önünü açmak için elimden gelen ne varsa yapacağım. Bana muhalif olsun veya olmasın” dedi.

Sayan, “Birlikte Ağrı’yı en güzel yere getirmek için çalışacağız. Kardeşlik duyguları içinde bunu yapacağız. Bunun başka yolu yok. Ağrı’nın üstünden kimse hesap yapmasın. Ağrı’nın üstünden hesap yapma hakkı Ağrılılara aittir. Ağrılılar bana oy vermeseydi seçilebilir miydim? Babamın oylarıyla seçilecek olsaydım, gidip bağımsız aday olurdum” ifadelerini kullandı.

Sayan daha sonra başvuru dilekçesini AKP Ağrı İl Başkanı Orhan Güngör’e teslim etti.