Özel harekâtın "rehine operasyonu"nun ardından savcı Mehmet Selim Kiraz’ın yaşamını yitirmesi ile ilgili çok sayıda soru işareti varken, harekât sırasında yaşananları aydınlatabilecek otopsinin neden yapılmadığı tartışılıyor.

Başta sosyal medyada olmak üzere, hastaneye ağır yaralı olarak kaldırıldığı belirtilen Kiraz’ın ölümünün ardından cesedinin Adli Tıp’a gönderilip otopsi yapıldığına dair herhangi bir bilgi olmaması sorgulanıyor.

BirGün'ün haberine göre, Kiraz’ın ölümüne ilişkin yapılan çeşitli açıklamalarda, hastane yetkilileri ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ifadeleri arasında çelişkiler dikkat çekerken; Erdoğan yaptığı açıklamada savcı Kiraz’ın “başından üç, vücudundan ise iki” kurşun yarası aldığını söylemişti. Ancak Kiraz’ın kaldırıldığı Florence Nightinghale hastanesi yetkilileri yaptıkları açıklamada iki kurşun yarası olduğunu belirtti.

AMELİYATA ALINDI MI?

Hastane yetkilileri ayrıca Kiraz’ın hastaneye yatırıldığında hayatını kaybetmiş olduğunu söyleyerek, “Geri döndürmekte muvaffak olamadık” demişti. Erdoğan ise açıklamasında Kiraz’ın ameliyata alındığını belirtmiş ve “İnşallah bu ameliyatın neticesinde sağlığına kavuşur. Ama durumu ciddiyetini koruyor. Az önce hastane yetkililerinden aldığım bilgi bu istikamette” ifadelerini kullanmıştı.

OPERASYONA DAİR ÇELİŞKİLER

Berkin Elvan soruşturmasına bakan Kiraz’ın da yaşamını yitirdiği operasyonda yaşananlarla ilgili de çelişkili bilgiler veriliyor. Muhabirler önce patlama sesi geldiğini ardından da silah seslerinin duyulduğunu belirtirken, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ise önce silah sesi duyulduğunu, patlama sesinin ise sonra gerçekleştiğini öne sürüyor.