Iğdır'da 18 yaşındaki Aleyna Ağgül'ün intihar etmeden önce yazdığı notta ölümünden sorumlu olduğunu belirttiği Gökhan Argın’ın serbest bırakılması kararına savcı itiraz etti.

30 Eylül tarihinde Aleyna Ağgül'ün arkadaşı olan Göktürk Argın'ın babası Gökhan Argın'ın fotoğrafları ile kendisine şantaj yaparak tecavüze maruz kaldığı, yaşadıklarının ardından bunalıma giren genç kadının oturduğu apartmanın 5'inci katından atlayarak intihar ettiği öğrenildi.

Başlatılan soruşturma kapsamında Gökhan Argın ve 18 yaşındaki oğlu Göktürk Argın gözaltına alındı.

BAŞ ŞÜPHELİ OLMASINA RAĞMEN SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan Gökhan Argın ve oğlu Göktürk Argın, ifade vermelerinin ardından "delil yetersizliği" gerekçesiyle adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

DHA'nın aktardığına göre soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcısı, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki bir üst mahkeme olan Sulh Ceza Mahkemesi'ne itiraz etti.

Gökhan Argın'ın alkollü araç kullanmak, ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından kaydı olduğu belirtildi.

Öte yandan, Gökhan Argın'ın ayrıca Iğdır'da otomobiliyle alkollü şekilde trafik kurallarını ihlal ettiği için kendisine ceza kesen polislere sosyal medya hesabından hakaret edip, "FETÖ'cü" diyerek suçladığı, bu nedenle Iğdır Emniyet Müdürlüğü'nün hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.