Yannis Vasilis Yaylalı / Demokrat Haber Roboski

PKK'nin kampının bulunduğu Haftanin bölgesi, Şırnak Gülyazı Alayı’ndan yapılan top atışlarıyla ve ardından TSK'ya ait savaş uçakları ile vuruldu.

Şırnak Gülyazı Alayı’ndan saat 14:00 civarı Roboski Yaylası’nda bulunan Şehit Kendal (Karaçalı ) tepesine bir saat süren top atışları yapıldı. Top atışlarının ardından, saat 16:00 gibi TSK'ya bağlı savaş uçakları yaklaşık yarım saat süreyle Şehit Kendal  tepesini bombaladı .

TSK'nın Haftanin kampına düzenlediği saldırılar aralıklar ile hala devam ediyor.

DAHA ÖNCE ŞEHİT KENDAL TEPESİNDE NE OLMUŞTU?

Şehit Kendal ya da resmi adı ile Karaçalı tepesi , 28 Aralık 2011 tarihinde TSK'nın yaptığı hava saldırısı ile çoğu çocuk 34 sivil köylünün öldürüldüğü Roboski Yaylası’ndadır.

Şehit Kendal tepesi PKK gerillalarının Federal Kürdistan'daki  Zaho ilçesine bağlı Keşan köyünde bulunan Haftanin kampının kuzeydeki giriş kapısı olarak biliniyor. 

Çözüm sürecinin başladığı tarihten bu yana TSK’nın bu tepelere yönelik saldırıları sürmüş, saldırılar sırasında civar köylerinden bir çok sivil yaralanmıştı.

Roboski köylüleri, çözüm süreci başladığından beri; hem güvenlik yolu, hem de kalekol adı altında yapılan askeri  inşaatlar yüzünden tapulu topraklarının adeta TSK tarafından işgal edildiği, yaylalarına çıkmalarına izin verilmediği iddiası ile sık sık eylem yaparak bu duruma dikkat çekmek istemişlerdi.

Roboski ve civarında halkın gergin bekleyişi devam ediyor.