Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi eski üyelerine, yaptıkları “Savaş halk sağlığı sorunudur” açıklamaları dolayısıyla 10’ar ay hapis cezası verildi.

Afrin harekatına ilişkin “Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” açıklaması yapan Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) 2016-2018 dönemi Merkez Konsey üyeleri hakkında açılan davanın üçüncü duruşması bugün Ankara Adliyesi’nde, 32’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya çok sayıda milletvekili ve meslek örgütü temsilcisi katıldı.

Mahkeme heyeti “Terör örgütü propagandası yapmak” ve “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ile suçlanan hekimlerin son sözlerini dinledi. 11 hekim de son söz olarak “Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatimizi talep ediyorum” dedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, 11 hekime “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan ikişer kez 10 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme ayrıca Hande Arpat’a sosyal medya paylaşımlarıyla “terör örgütü propagandası” yaptığı gerekçesiyle 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verdi. Şeyhmus Gökalp ise “terör örgütü propagandası” suçundan beraat etti.

Hekimler hükmün açıklanmasının geri bırakılması talebini reddetmişlerdi. Hekimlerin cezaları ertelenmedi.

Mahkeme heyetinin kararını açıklamasının ardından duruşma salonunda bir hekim “Bravo. Ben de hekimim. Savaş halk sağlığı sorunudur diyorum” sözleriyle karara tepki gösterdi.

2016-2018 yıllarında TTB Merkez Konsey’de yer alan isimler şöyle: Mehmet Raşit Tükel, Sinan Adıyaman, Ayfer Horasan, Bülent Nazım Yılmaz, Dursun Yaşar Ulutaş, Funda Barlık Obuz, Hande Arpat, Mehmet Sezai Berber, Mustafa Tamer Gören, Selma Göngür, Şeyhmuz Gökalp.