HDP Antalya milletvekili adayları, Konyaaltı ve Kepez ilçelerinde halkla bir araya geldi. Burada yapılan konuşmaların ardından ise Kepez ilçesinde yapılan seçim bürosu açılışına geçildi. Güneş Mahallesi'nde yapılan açılışa HDP il ve ilçe yöneticileri HDP milletvekili adayları ve yüzlerce kişi katıldı. Antalya adaylarından Saruhan Oluç, yaptığı konuşmada, HDP'ye yönelik saldırılara değindi ve saldırıların tek elden organize edildiğini söyledi.

CİNSÖZ: GAYRİ CİDDİ BİR HÜKÜMETLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Açılışta konuşan HDP Antalya Milletvekili Adayı Hadi Cinsöz, "Bütün halkımız da bilsin ki gayrı ciddi bir hükümetle karşı karşıyayız. Alıştıkları tek bir şey var oda suçu başkasına atmak. Hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmeyen bir yapıyla karşı karşıyayız. Her seferinde ağızlarından düşürmedikleri bir söz var: 'Kefenimizi giydik bu yola çıktık.' Asıl kefeni giyenler siz halkımız ve sizin temsilcilerinizdir. AKP'nin yaptığı tek bir şey var oda keseyi doldurmak" dedi.

OLUÇ: SALDIRILAR TEK ELDEN

HDP Milletvekilli Adayı Saruhan Oluç ise, ülkede siyasetin nasıl yapılacağını HDP'nin herkese gösterdiğini belirterek, HDP'ye dönük saldırılara işaret etti. Oluç, Ağrı, Serik ve HDP Genel Merkezi'ne yapılan saldırıların tek bir elden organize edildiğini söyledi. Yapılan tüm provokasyonların boşa düşürüldüğünü belirten Oluç, şöyle konuştu:

"Sağduyumuz ile provokasyonlar boşa düştü ve düşmeye devam edecek. AKP hükümeti veya devletinin iktidarı boyunca halkların hiçbir sorununa çözüm üretmemiştir. Süreci konuştuğumuzda da işte anneler artık cezaevindeki çocuklarıyla Kürtçe konuşabiliyor. Peki biz soruyoruz Kürtçe konuşan o evladımızın cezaevinde ne işi var bunu sorguluyoruz biz. Tayip Erdoğan yaptırdığı 1500 odalık sarayının padişahının eksik olduğunu düşünmüş bunu da yarım başbakanla istişare edip 7 Haziran seçimlerinde ferman çıkarmayı düşünüyorlar."