HDP Adana İl Örgütü'nun bir düğün salonunda yapılan 4'üncü Olağan Kongresi’ne çok salıda kişi katıldı. Kongrede HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ile milletvekilleri Fatma Kurtulan ve Kemal Peköz de hazır bulundu. 

Saruhan Oluç, koronaya yakalandığı için kongreye katılamayan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın selamlarını iletti ve şu mesajları verdi:

"Ey Erdoğan, hani bunların mecalleri kalmadı diyordun. Gel de Adana kongresine bak. Gel de halkımızın kararlı duruşuna bak” diye konuştu. HDP’ye yönelik saldırılara değinen Oluç, “Sizin siyasetini çökerken, HDP yükselen bir güç olmaya devam ediyor. İşte HDP budur, işte mücadele budur Kobani kumpas davası açtınız da ne oldu? Davada hiçbir şey yok. Ama tam aksine onurlu bir direniş var. Kobani’de İŞİD barbarlarına karşı onurlu bir direniş var. Arkadaşlarımız İŞİD barbarlarına teslim olmadı diye arkadaşlarımızı yargılıyorsunuz. Onun için partimizi siyasetten tasfiye etmek istiyorlar. Ama bu salonda bakın, HDP’ye diz çöktüremeyeceğinizi göreceksiniz. Kürt halkı asla zulme karşı, haksızlığa karşı asla boyun eğmedi, diz çökmedi. Bundan sonra da diz çökmez. Türkiye’de artık HDP’siz bir denklemin kurulamaz. Anahtar HDP’de, anahtar sizlerde artık. Onun için iktidar tahammül edemiyor. Bir kez daha söylüyoruz, HDP sadece bir parti değil, ülkenin geleceğinin şekillenmesinden temel bir güçtür.”

Faaliyet ve Mali raporların okunmasının ardından gidilen seçimde, HDP Adana İl Eşbaşkanlığı'na Helin Kaya ve Mehmet Karakış seçildi.

Kaynak: MA