Rıza Sarraf’ın avukatı Rudolph Giuliani’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmek için şubat ayında Türkiye’ye gittiği belirtildi.

Manhattan bölge savcıları, New York eski belediye başkanı Giuliani’nin, Sarraf’ın yargılanmasının sona erdirilmesi için ABD’li hükümet yetkilileriyle de görüşmeye çalıştığını söyledi. Savcılık makamının davanın hakimi Richard Berman’a ilettiği mektupta ise Giuliani ve eski adalet bakanı Michael Mukasey’in 24 Şubat’tan sonra Erdoğan’la, yargılanmanın sona ermesini görüşmek üzere Türkiye’ye gittiği ifade edildi.

Mektupta Giuliani’nin ziyaret hakkında daha önceden ABD Adalet Bakanı Jeff Sessions’ı bilgilendirdiği de ifade edilirken, Güney New York Bölge Başsavcı Vekili Joon Kim, Sarraf’ın avukatının başka ABD’li yetkililerle de görüşmeye çalıştığını belirterek, “Giuliani ve Mukasey’in çabaları mahkemenin nihai bir kanaate varmasını sağlamaya yöneliktir” dedi.

Kim, Giuliani ve Mukasey’in Sarraf’ın eylemlerinden zarar gördüğü öne sürülen Amerikan bankalarını temsil eden hukuk bürolarında çalışmalarını gerekçe göstererek Sarraf’ı temsil etmelerinin bir menfaat çatışması oluşturduğunu daha önce ifade etmiş ve bu durumun özel bir oturumda Sarraf’a anlatılmasını istemişti.

Dava hakkında hazırlanan iddianamede Sarraf ve işbirlikçilerinin, 2010-2015 arasında İran hükümeti ve diğer İran kurumları adına yaptırımları delerek, Amerikan finans sistemi aracılığıyla yüz binlerce dolar değerinde işlem gerçekleştirdiği öne sürülüyor. (Kaynak: Diken)