Ankara’da Gezi Parkı direnişi sırasında polis kurşunuyla vurularak yaşamını yitiren Ethem Sarısülük’ün Avukatı Kazım Bayraktar’ın 3 yıl boyunca fiziki takip altında olduğu, telefonlarının dinlendiği ve katıldığı etkinliklerde ortam dinlemesi yapıldığı ortaya çıktı.

Tamer Arda Erşin’in Evrensel’deki haberine göre, takip Bayraktar’ın Sarısülük dosyasını alması sonrasında başladığı belirtiliyor.

Bayraktar’ın adım adım izlendiği ise, avukatlık faaliyetleri nedeniyle hakkında Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın iddianamesiyle gün yüzüne çıktı.

İddianamede yer alan bilgilere göre Avukat Bayraktar, 7 Temmuz 2013 tarihinden itibaren fiziki takibe alındı. Yakınlarıyla buluşmaları bile takip altındaydı.

Polis, ayrıca Avukat Bayraktar’ın telefon görüşmelerini de dinledi.

Bayraktar’ın, Ethem Sarısülük davasının duruşmaları sonrasında basın emekçileri ve Avrupa’dan gelen çeşitli kurumların temsilcilerine dava hakkında bilgi vermesi iddianamede “suç unsuru” olarak gösterildi.

Polisin Avukat Bayraktar’ın katıldığı etkinliklerde ortam dinlemesi yaptığı da belirlendi.

İHD YÖNETİCİSİYLE KONUŞMALARI DOSYAYA GİRDİ

Avukat Bayraktar’ın,  İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) kurucularından Avukat İbrahim Açan için anma etkinliği organizasyonun yer alması da, polisin takibine takıldı.

Anma töreni için Avukat Bayraktar ile bir İHD şube yöneticisi arasında 1 Kasım 2013 tarihinde geçen telefon görüşmesine ait tapeler de dava dosyasına girdi.

 Açan’ın ailesinin yapacağı anmaya İHD’den bir temsilcinin de katılması talebi üzerine yapılan görüşmenin dosyaya neden girdiği ise merak konusu oldu.