Sakal ve sarıkla görev yapan polis memuru Kuraner Erbaş'ı durduran ve sorgulayan polis memurunun görev yerinin değiştirildiği iddia edildi.

CHP Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Alptuğ Akkoca, 155 polis ihbar hattına gelen telefonu değerlendirip polis aracını durduran ve Erbaş'ı sorgulayan polis memurunun görev yerinin neden değiştirildiğinin açıklanmasını talep etti.

Sarıklı, sakallı polis Erbaş, kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı giyindiği için Bayramiç Kaymakamı Ramazan Kendüzler tarafından açılan soruşturma sonucunda açığa alınmıştı.

CHP'li Akkoca, sosyal medya hesabından “Arama noktasında resmi araçlı Cübbeli Sarıklı Sakallı Polisi durduran, polis kimliğini soran, Bayramiç ilçe emniyeti arayıp resmi araçlı cübbeli sarıklı sakallı bir polis memurunun görevde olup olmadığını sorgulayan, vatandaşın şikayetini değerlendirip vazifesini yerine getiren, sorgulama ve doğrulatma sonrası cübbeli sarıklı sakallı polis memurunun resmi araçla yoluna devam etmesine müsaade eden polis memurunun görev yaptığı şube ve görev yeri değiştirildi mi? Arama noktasında görevini yerine getiren şerefli Türk polisi şuan nerede? Kim tarafından görev yaptığı şube ve ne sebeple değiştirildi?” sorularını yöneltti.