Olay, öğle saatlerinde Paşabağı Mahallesi'nde bulunan Sebze Hali'nde meydana geldi.

İddiaya göre, bir gün önce ucuz çalışma konusunda tartışan Şanlıurfalı hamallar ile Suriyeli sığınmacılar arasında aynı gerekçeyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın gerginliğe dönüşmesi üzerine bir grup hamal, ellerine aldıkları sopalar ile Suriyelileri kovalamaya başladı.

Kovalamacayı gören esnafının durumu bildirmesi üzerine çok sayıda polis ekibi, zırhlı araçlarla hale sevk edildi. Hale gelen polis, elinde sopa ile işyerlerinde Suriyeli hamal arayan vatandaşları engelledi.

Polisin önlediği gerginliğin ardından ellerindeki sopalar alınan grup bu kez tepkisini dile getirmek için Valiliğe yürümek istedi. Polis, bu girişimi de engelledi ve aralarında temsilci seçmeleri halinde yetkililer ile temas kurmalarını sağlayacaklarının sözünü verdi. Kalabalık bunun üzerine dağılırken, polis ekipleri zırhlı araçlarla Sebze Hali ve çevresinde önlem aldı.

CNN Türk’ün haberine göre, Suriyelilerin ucuza çalıştığı için  kendilerinin eve ekmek götüremez hale geldiğini savunan Şanlıurfalı hamallar, "Biz artık korkumuzda burada çalışamıyoruz. Gece çalışan arkadaşlarımızı Suriyeliler tehdit edip işlerini düşük ücretle ellerinden alıyor. Ucuz çalıştıkları için evimize ekmek götüremiyoruz. Yetkililerin biran önce bu soruna çözüm bulmasını istiyoruz. Aksi takdirde burada olaylar büyür" dedi.