ABD’de korona virüs salgınının önümüzdeki haftalarda zirve yapması beklenirken, Demokrat Parti’nin sol eğilimli başkan aday adayı Bernie Sanders’dan McDonald’s’a ücretli izin çağrısı geldi.

Sanders, virüse karşı sosyal mesafe uyarısı yapmak için ikonik logosundaki ‘M’ harfini ikiye ayıran ancak binlerce çalışanını hâlâ işe gitmek zorunda bırakan firmaya, “Çalışanlarınıza ücretli izin verin” çağrısında bulundu.

ABD’nin Kaliforniya, Connecticut, Illinois, New York, Delaware, New Jersey ve Louisiana gibi eyaletlerinde, virüsün yayılmasını engellemek için fiilen sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Sadece ‘gerekli’ olan işyerlerine izin veriliyor. Ancak Amerikan basınında yer alan haberlere göre, çoğu işyerinin kapalı olmasına rağmen McDonald’s ve Target gibi popüler firmalar çalışanlarını işe gitmeye zorluyor.

Business Insider’ın son haberine göre, bu firmaların çalışanları yolda durdurulmamak için yanlarında bir mektup taşımak zorunda bırakılıyor.

McDonald’s’ın Kansas eyaletindeki bir çalışanı da New York Times gazetesine yazdığı makalede, “Eğer korona virüsü kaparsam, bir sonraki yemeğinizi hazırlıyor olmamı ister miydiniz? Ücretli iznimiz yok” ifadelerini kullanmıştı