Sanatçılar, Konya'da iş insanı ve sosyal medya fenomeni Selin Ciğerci'ye yapılan saldırıya sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla tepki gösterdi.

Konya’da, kendi adını taşıyan güzellik merkezinin açılışını yapacağı sırada saldırı girişimine maruz kalan Ciğerci ile ilgili yapılan bazı destek paylaşımları şöyle:

ALEYNA TİLKİ: SELİN CİĞERCİ'YE SERGİLENEN BU TUTUMA SONUNA KADAR KARŞIYIZ

"Duygularımızı, varoluşumuzu ayrıştırmaya giden ne varsa hepsine karşıyız. Hele de topraklarından Mevlana geçmiş değerli şehrimizde ayrımcılık hiç anlaşılamayacak bir zihniyettir. İşinde başarı sahibi çalışkan bir kadına zarar vermeye çalışmak hiçbirinizi daha güçlü yapmayacak. Eğer bir protesto yapılacaksa katledilen, tecavüze uğrayan, psikolojik ve sözel taciz gören bireyler için yapılmalı. Protesto acıyı paylaşmak, acıyı sahiplenmek ve bir daha yüreklere acı düşmesin diye yapılmalı. Ayrımcılığın her türlüsünün suç olmasını istiyoruz."

EDİS: KINIYORUM

Edis: Selin Ciğerci ve çalışma arkadaşlarına yapılan bu faşist, ayrımcı ve transfobik protestoları kınıyorum. Konya Türkiye'den ayrı bir şehir değildir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na bağlıdır. Trans bireylerin çalışma hakları devlet tarafından korunmakla beraber teşvik de edilmelidir. Hiç kimselere zararı olmayan bir kadını protesto eden nefret suçluları, sesinizi nefret cinayeti işleyen yoldaşlarınıza da yükseltmeniz dileğiyle. Daha bir ay önce 50 bini aşkın vatandaşını yitirmiş Türkiye'de herkes barış içinde yaşamaya hazır, büyük bir dayanışma içindeyken böyle bir konuda ayaklanmanızı anlamak mümkün değil. Dualarım sizin için bugün, insanı insan olmasından ötürü sevmeyi anlamanız, medeniyeti, çağdaş hukuku algılamanız, nefreti yüreğinizden çıkarıp iyileşmeniz dileğiyle. Selin Ciğerci yalnız değildir.

ekran-goruntusu-1281-B6n0.png

Melikşah Altuntaş: Bu eylem Selin Ciğerci özelinde tüm trans kadınlara, bu ülkede kendi varoluşunu özgürce yaşayan tüm LGBTi+ bireylere ve akıl ve vicdan sahibi herkese karşı yapılmıştır. Bu ülke buna benzer faşist saldırıların bedelini ödemek zorunda kalmış masum insanların hikâyeleriyle dolu. Bugün bu olanlara karşı ses çıkarmayan herkes, bu insan hakları ihlalinin sessiz ortaklarıdır. Bu korkunç eylemi kınamamak, yarın öbür gün kendi kişisel hak ve özgürlüklerinize bu şekilde çağdışı, akıl dışı saldırılar düzenlenmesini de kabul ediyor olduğunuz anlamına geliyor. Türkiye Cumhuriyeti’nde trans bir kadının açtığı güzellik işletmesine karşı tekbirli slogan atılmasının hiçbir hukuki ve vicdani tarafı olamaz, lütfen sessiz kalmayın.

ekran-goruntusu-1301-6PXb.png

Zeynep Bastık: Ülkemizde yaşanan en büyük felaketten ve kaybettiğimiz onlarca vatandaşımızdan sonra her gün başka bir kötülükle baş etmeye çabalarken, umudumuzu ve akıl sağlığımızı yerinde tutmaya çalışıyoruz biz. Zaten her şey yeterince zorken bu sabah Selin Ciğerci'nin ve çalışma arkadaşlarının Konya'da başına gelen olaya inanmak istemiyorum. Kimseye zararı olmayan birine duyulan bu şok edici öfke... Hiç mi değişmeyeceğiz.

ekran-goruntusu-1288-XnKF.png

Nevzat Çelik: Zam yaparsınız... Allah. Faiz-Enflasyon... Nas. Deprem, yangın, sel... Kader. Müslüman Müslümanı Allah-u Ekber diye diye keser. Selin Ciğerci güzellik salonu açmış. Lince girer. Her kötülüğünüze adıyla başladığınız Allah, size ne zaman diyecek: Yeter.

ekran-goruntusu-1284-mIDq.png

Mazlum Çimen: Selin Ciğerci... Konya... Allahuekber... Sivas... Madımak... Allahuekber...

ekran-goruntusu-1286-Q69V.png

Trans kadın Selin Ciğerci, baba tarafından memleketi olan Konya’da, açılışını yapacağı kendi adını taşıyan güzellik merkezinde saldırı girişimine maruz kaldı. Ciğerci, güzellik merkezinin bir şubesini Konya Meram'da açacağını sosyal medyadan duyurunca çok sayıda kişinin tehditleriyle karşılaştı. Nefret söyleminde bulunan kalabalık bir grup Twitter’da ‘Selin Ciğerci’yi Konya’da istemiyoruz’ diyerek tepki gösterdi.

Konya’da istenmediğine dair paylaşımları gören Ciğerci, bir video yayınlayarak tepkilerden dolayı üzüntü duyduğunu söylemişti. Ciğerci, açılış için Konya Meram'a gittiği saatlerde kalabalık bir grup sokakta toplandı ve tekbir getirerek “Konya’dan defol” şeklinde sloganlar attı. Uzun süre tepkilerini sloganlarla devam ettiren grup, daha sonra güzellik merkezine doğru yürümeye kalkınca polis müdahale etti. Açılış sonrası salon, güvenlik gerekçesiyle kapatıldı.