17 gündür bekleyişlerini sürdüren sanatçılar bir basın açıklamasıyla Gezi parkı direnişine ilişkin olarak başlayan diyalog sürecini olumlu bulduklarını, bu diyalogun sürmesini istediler.

Pek çok, yazar, yönetmen, oyuncu, müzisyenlerin katıldığı basın toplantısı Taksim Gezi Parkı'nda gerçekleşti.

Gezi Parkı içinde sloganlarla yürüyen sanatçılar "bu daha fragman film yeni başlıyor" sloganları attı....

Hazırlanan basın açıklamasını oyuncu Meltem Cumbul okudu.

Açıklamada;  "Gezi parkı eylemlerinin 17. günündeyiz, görüşmeler Gezi parkı eylemcilerinin meşru temsilcilerini kapsayacak şekilde genişlemiştir. Bu gelişmeyi umut verici buluyoruz. Diyaloğun sağlıklı bir şekilde sürrmesi için endişelerimizin giderilmesini bekliyoruz.

Ülke genelinde polis şiddeti hala devam ediyor. Başından beri barışçıl protestolarını büyük bir inanç, dirayet, kararlılıkla ve olgunlukla sürdüren gezi eylemcileri hala müdahele altında kalıyor.

Görüşmelerin sağlıklı sonuçlanması, eylemcilerin sağlıkı bir şekilde tartışabilmesi için Gezi parkına herhangi bir müdahale yapılmamalıdır. Türkiye'nin dört bir yanında Gezi Parkı için sokağa çıkan ve binlerce kişeye uygulanan polis şiddeti sona erdirilmeli eylemlerin başından beri gözaltına alınanlar serbest bırakılmalıdır.

Diyaloğun sürmesini, polis şiddetinin sona ermesini, müdaheleye son verilmesini talep ediyoruz. Ayrıca bugünkü gelişmeler çok olumlu, çok pozitif, umarım bu diyalog bu olumlu haliyle devam eder..." denildi. (insanhaber.com)