İstanbul Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezinde açılan “Zamane Atıklarsergisinde gelişen teknolojiye yenik düşen pilli radyolar, tüplü televizyonlar, daktilo, gramofon, fotoğraf makineleri ve onlarca elektronik ürün, yeniden gün yüzüne çıktı. 1970’li, 80’li ve 90’lı yıllarda kullanılan dürbün, daktilo, fotoğraf makineleri, pilli radyo, tüplü televizyon, elektrik süpürgesi, elektrikli ısıtıcı, gramofon, pikap, karanlık oda baskı makinesi, telefon, film makarası ve bilgisayar parçaları gibi aletlerin bulunduğu sergiyi öğrenciler, meraklı gözlerle gezdi.

Elektrikli ve elektronik atıkların çöp olmadığını ve geri dönüştürülebileceğini deneyimleyerek öğrenen öğrenciler, cep telefonlarıyla anne ve babalarının kullandıkları bu cihazların bol bol fotoğrafını çekti.

Belediyenin elektronik maskotu MaltepeRob’un da çocuklarla yakından ilgilendiği etkinlikte, barkovizyon gösterisi ve boyama etkinlikleri yapıldı, sergideki aletler tanıtıldı ve geri dönüşüm hakkında bilgi verildi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, bu tip geri dönüşümlerin önemine vurgu yapan etkinliklere devam edeceklerini ifade ederek, serginin 11 Şubat’a kadar ziyarete açık olacağını belirtti.