İstanbul’da akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta tiyatrocu Yıldız Kenter için ilk tören Kenter Tiyatrosu’nda düzenlendi. Kenter, Levent Afet Yolal Cami’inde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Törene usta tiyatrocunun çok sayıda seveni katıldı. Kenter’in sevenleri tiyatro sahnesine çıkarak veda konuşmalarını gerçekleştirdi. Kenter Tiyatrosu’nda düzenlenen anma töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Alkışlarınızın dinmeyeceği bir salonu İstanbul şehrine hızlıca hediye etmek istiyoruz. Elbette ki tüm maneviyatını koruyarak, ismine layık, özgün ve özgür biçimiyle, ilelebet var olacak teminatıyla İstanbul halkına hediye etmek istiyoruz. Hiç sönmeyecek bir yıldızdan bahsediyoruz. Cumhuriyet’in bir yıldızından, yüz yılın bir yıldızından bahsediyoruz. Nice imkansızı başarmış, gerektiğinde ülkesine, insanlara umut vermiş, sanatın varlığının en zor koşullarda bile simgesi olmuş bir insandan bahsediyoruz. Dolayısıyla hem bizlerin hem de yakın arkadaşlarının azmiyle hem de bu güzel İstanbul’un ona olan borcunun ödenmesiyle beraber sorumluluğumuzu yerine getireceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Törenin ardından usta tiyatrocunun naaşı Levent Afet Yolal Cami’ine getirildi. Sanat, siyaset ve medya dünyasından birçok isim ile çok sayıda sanatsever, Kenter’i son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Kenter’in naaşı, alkışlar eşliğinde Aşiyan Mezarlığı’na götürülerek defnedildi.