The Guardian gazetesi 11 üyesi cezaevinde bukunan Grup Yorum’u yazdı.

Gazete, “Grup Yorum: Türkiye’nin susturamadığı hapisteki grup” başlıklı bir makale yayımladı. Makalede “Taviz vermeyen ve son derece popüler olan protest şarkıları nedeniyle 11 üyeleri hapiste” yorumu yapıldı.
 
The Guardian, Grup Yorum’un 11 üyesinin şu an cezaevinde olması için ‘1980’lerin ortasında üniversite öğrencileri tarafından kurulduktan sonra müzisyenlerinin karşılaştığı müdahalelerin sonuncusu’ ifadelerini kullandı.

Grubun 1987’den bu yana 20 fazla albüm çıkardığını hatırlatan gazete, geçen yılki tutuklamalar sonrası dünyaca ünlü protest sanatçı Joan Baez’den dayanışma mesajı geldiğine de dikkat çekti.

Gazete Duvar'da yer alan çeviri habere göre Birçok Avrupa ülkesinde Grup Yorum Gönüllüleri’nin kurulduğunu belirten The Guardian, bu gönüllülerden biriyle de görüştü.

İsmi açıklanmayan bu kişi, müzisyenlerin gruba katılmasının hapse atılmalarına yol açabileceğinin farkında olduğunu söyleyerek, “Korkmuyorlar çünkü buna alışkınlar… Hep bu anı bekliyorlar. Bunun olacağını biliyorlar. Türkiye’de yaşananlara alışkınlar. Kendilerini, sesini duyuramayanların sesi olarak görüyorlar” dedi.