Barış Atay'ın oynadığı 'Sadece Diktatör' oyununun yasaklanması nedeniyle, ülke çapındaki tüm tiyatrolarda protesto çağrısı yapıldı.

Onur Orhan’ın yazdığı, Caner Erdem’in yönettiği ve Barış Atay’ın oynadığı ‘Sadece Diktatör’ önce Artvin’de, ardından İstanbul’da ve Ankara’da valilikler tarafından yasaklandı.

Kadıköy Tiyatrolar Platformu, Kadıköy Emek Tiyatrosu'nun üretimi olan oyunun yasaklanmasına yönelik ülke çapındaki tüm tiyatrolara 29 Ocak saat 20.30'da ülke çapında katılımla oyunun seslendirilmesi için çağrı yaptı.

Platformdan yapılan çağrıda şöyle dendi:

“Biz Kadıköy Tiyatroları Platformu olarak ‘evrensel insani değerler' ön kabulünün ihlal edilmediği hiçbir sanat üretiminin sansürlenmesini, yasaklanmasını; üretici kadrosundaki sanatçıların hedef gösterilip maddi ve manevi işkenceye maruz bırakılmasını, tehdit edilmesini kabul etmiyoruz. Güvenliğimizi sağlamakla görevli kamu memuru polislerin, tiyatrolarımıza soruşturma ve tehdit mekanizmasının uygulayıcıları olarak değil, seyircimiz olarak gelmesini diliyoruz.

Bu yasaklamalara karşı 29 Ocak 2018 Pazartesi günü, saat 20.30'da ülke çapında katılımda bulunacak tüm tiyatrolarda ‘Sadece Diktatör' oyun metnini seyircilerimizle birlikte okuyacağız.

Ülke çapındaki tüm tiyatroları fuayesi, sahnesi, odası her nerede olursa olsun aynı gün aynı saatte bizlerle birlikte ‘Sadece Diktatör’ oyun metnini seslendirmeye davet ediyoruz.”

BARIŞ ATAY’DAN HERKESE ÇAĞRI

Barış Atay da Twitter hesabından yaptığı açıklamayla, “Herkese çağrımızdır! 29 Ocak Pazartesi 20.30'da tüm Türkiye'de sahnelerde, fuayelerde, sahnesi olmayanlar kafelerde, evlerde hep birlikte #DiktatörüOkuyoruz. Metni edinmek için [email protected] adresine yazabilirsiniz #SadeceDiktatörYasaklar ama biz oyunu ulaştırırız” dedi.