Etnik müziğin son yıllarda dikkat çeken isimlerinden biri olan Musa Baki’nin, üç eserden oluşan “Repal” adlı maxi single, Kalan Müzik etiketiyle dinleyicileriyle buluştu. Tarih yorgunu olan halkların acılarıyla, hüzünleriyle, coşkularıyla, umutlarıyla yeryüzüne tutunmasının ayracı olan ve dili, kültürü geleceğin hafızasına taşımakla insanlığın renkli kültür mirasına eşsiz bir katkıda da bulunan etnik müziğin öneminin her geçen gün daha da hissedildiği bir dönemde, Repal bir nefes üflemesidir. Repal, Dersim’in asil ve kadim kültürel kodlarını taşıyan “Meleme” ve “Rewala’mı” adlı iki Kırmancki eserden ve Aleviliğin engin felsefesinden nefes almış “Lazım Değilsin” adlı deyiş olmak üzere üç ezgiden oluşan bir maxi sıngledır.

2013’de yine Kalan Müzik etiketiyle yayınlanan “Na Dina” albümüyle etnik müzik dinleyicilerinin beğenisini toplayan Musa Baki, dijital bir dokunuşla yaşamları donuklaştıran zamanın müzik serüvenine yeni bir derinliğin heyecanını katmaktadır. Düzenlemelerini ve aranjörlüğünü Coşkun Karademir’in yapmış olduğu Repal, yumuşak aynı zamanda da özgün melodi akışları ve güçlü alt yapısıyla dikkat çekmektedir. Repal’daki, “Rewala’mı” adlı Kırmancki eserin söz ve müziği sanatçının kendisine ait olmakla beraber, “Meleme” ve “Lazım Değilsin” adlı eserlerin de derlemelerini yapmıştır.

Umudun, kederin ve yaşamın asil derinliğiyle söylenmiş ezgilerden oluşan Repal, ırmakların sesindeki flüt estetiğinin göstergesidir adeta.