Merhaba Sanat Tiyatrosu’nun Selahattin Demirtaş’ın öykülerinden oyunlaştırdığı "Seher" oyunu Konya Cihanbeyli İlçesinde salon engeli ile karşılaştı.

Tiyatro ekibi, “tiyatro her alanda oynanır” diyerek, karşılaştığı engeli aştı ve küçük bir salonda oyunu izleyicilerle buluşturdu.

Evrensel’den Turan Dal’ın haberine göre, Merhaba Sanat Tiyatrosu’nun Selahattin Demirtaş’ın öykülerinden oyunlaştırdığı “Seher” oyununun 8 Mart’taki durağı Konya Cihanbeyli idi.

Tiyatro ekibi, gösterim için önceden tutulmuş belediye salonunda oynanacak oyun için hazırlıklarını sürdürürken, belediyeden farklı bir karar çıktı. Belediye kendi bünyesindeki salonda "Seher" oyununun gösterimine izin vermedi.

Belediye engeli ile karşılaşan tiyatro ekibi gösterim için alternatif bir alan arayışına girerek, oyunu HDP Cihanbeyli İlçe binasındaki küçük salonda izleyiciler ile buluşturdu.

Karşılaştıkları soruna ilişkin konuşan Tiyatronun Genel Sanat Yönetmeni Ramazan Velieceoğlu, yaşadıkları durumu şöyle anlattı:

“Günler önce salon tutulmuş, afişler asılmıştı. Afişte Selahattin Demirtaş'ın adını gören belediye başkanını arıyor. Bunlar kimdir, niye geliyorlar, ne yapmak istiyorlar vb. şeyler söylüyorlar. Sizce bir tiyatro ne yapar? En sonunda belediye salonu vermekten vazgeçiyor. Arkadaşların bütün çabalarına rağmen salonu vermiyorlar. Tiyatro hayatın her alanında oynanır; sokakta, odada, yolda her yerde... Biz de Merhaba Sanat Tiyatrosu olarak Parti'nin küçük salonunda oynadık. Tiyatroya daha çok emekçi kadınlar gelmişti. Tiyatro asıl sahipleri ile buluşmuştu. Bu inanılmaz bir mutluluktu. İzleyicilerle tiyatro emekçileri bütünleşmişlerdi. Hep birlikte, 8 Mart ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladık. Hep birlikte oyunumuzu oynadık. Hep birlikte ağladık, hep birlikte güldük. Ve zılgıtlar eşliğinde halaylar çekildi. Cihanbeyli'de oynadığımız oyun, bu zamana kadar oynadığımız oyunlar içinde bizi en çok mutlu eden oyundu. Cihanbeyli'deki emekçi kadınlara ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler”