Grup Yorum sosyal medya hesabında, konser yasakları nedeniyle bir süredir internet ortamında verdikleri konserlerin yenisinin Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandığını açıkladı.

Grubun açıklamasında, "1 Temmuz'da sanatçı dostlarımızla birlikte yapacağımız internet konserimizin çekimi olacaktı. Valilik tarafından internet konserimiz keyfi olarak yasaklandı. Biz bu yasakları kabul etmiyoruz. Eninde sonunda konserimizi yapacağız" denildi.

Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından Grup Yorum'a gönderilen belgede, konser kaydının yapılacağı Ses Tiyatrosu sahnesinde çekimlere izin verilmeyeceği belirtildi.

Valilik tarafından tebliğ edilen belgeyi de yayımlayan grup, "Konser yapma hakkı için Helin ve İbrahim ömrünü verdi. Helin ve İbrahim'in yarattığı değerlere sahip çıkacağız. Konser hakkımız engellenemez" ifadelerini kullandı.

Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek, Grup Yorum’a yönelik baskıların sona ermesi ve adil yargılanma talebiyle başlattıkları ölüm orucu eyleminde yaşamını yitirdi.

Kaynak: Duvar