İzmir Halkapınar Metro İstasyonu yakınında kurulan ve yakın bir zaman önce kapatılan bitpazarının fotoğraflarla anlatıldığı ‘Kurtuluş Kapısı’ fotoğraf sergisi 30 Nisan 2018 Pazartesi saat 19.30’da Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde açılıyor.

Kent kültürünün değişmez bir parçası olan ‘ikinci el eşya pazarı’ anlamına gelen bitpazarı dar gelirli ailelerin, öğrencilerin, tiyatro oyuncularının, koleksiyoncuların her türlü eşyayı temin edebilecekleri bir pazar. İzmir’de Halkapınar Metro İstasyonu’nun yanında bulunan fakat Kasım 2017 tarihinden itibaren Valilik kararıyla kapatılan bitpazarının hikayesi fotoğraflarla anlatılıyor. Belgesel Fotoğraf Atölyesi kapsamında dokuz fotoğrafçının çalışmalarının yer aldığı,  proje koordinatörlüğünü Mahzen Photos Kolektifi’nden Sinan KILIÇ ve Serkan ÇOLAK’ın yaptığı Kurtuluş Kapısı sergisi 30 Nisan 2018 saat 19.30’da MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde açılıyor.

30 Nisan’da açılışı yapılacak sergi 8 Mayıs 2018 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

Sergide yer alan fotoğrafçıların isimleri şöyle: Asuman Ateş, Ayşe Özbalcı, Gurbet Ergun, Hicran Akaalp, Mefaret Yüce, Nurten Gül, Özgür Bozkurt, Sema Öğünlü ve Yakup Alaluf. (Mustaf Güçlü / Demokrat Haber)