Usta oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan, “Hep beraber canına okuduğumuz bir senenin daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Yayında yapımda emeği geçen herkese Allah akıl fikir versin” dedi.

10 soruda 2017’yi değerlendirmek için Ayşegül Doğan’ın konuğu olan Ahmet Mümtaz Taylan, dünyanın da sağa kaydığını, evrensel insani değerlerin aşındığını dile getirerek, “Bizim de yurttaş olarak bu olumsuzluklarda payımız var.

Huzurlu tek bir yer yok. Mutlu bir yer yok. Burası için de geçerli, dünya için de geçerli. Almanlar yedi yıl yokluk, yedi yıl bolluktan söz ederler, yokluk yıllarındayız” diye konuştu. Kişisel olarak ocak ve şubat aylarında peş peşe vizyona girecek olan ve kendisinin de rol aldığı filmleri anlatan Ahmet Mümtaz Taylan, “Arka arkaya severek yaptığım üç film vizyona girecek. Bu da 2017’nin tatlı yanlarındandı” dedi. 

‘Tuhaf’ dergi girişimini ve sanatsal çalışmalarını da anlatan Ahmet Mümtaz Taylan, “Devlet tiyatrolarının özerkleşmesini çok isterdim ama özerkleşme yerine kendi içinde çökertilmeye bırakıldı. Özerklik bize uzak bir şarkı” diye konuştu.

Kaynak: Gazete Duvar