'Heyecanı Yok' şarkııyla 2018 Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Şarkı Ödülü’nü alan rap şarkıcısı Gazapizm, koşulsuz mutlu davranan insanaları neden sevmediğini açıkladı. 

Aşırı mutlu olduğumuğumuz bir yerde yaşamadığımızı söyleyen Gazapizm, "Mutlu insanlarla frekansım pek tutmuyor ama huzurlu insanları seviyorum. Koşulsuz mutlu davranan insanlar bana manik geliyor. Ciddi anlamda hasta olduklarını düşünüyorum. Aşırı mutlu olmamız gereken bir yerde yaşamıyoruz ve öyle bir hayat da yok" dedi. 

Işıl Çimen'in sorularını yanıtlayan Gazapizm'in, Posta'da yer alan söyleşsinin bir bölümü şöyle: 

BENDEN ÖFKEMİ ALIRSAN AZALIRIM

"HASTANEDE BİR YIL TEDAVİ GÖRDÜM"

Bunlar öfkeni anlamak için yeterli değil…

Mutlaka travmalarım vardır ama bunları öğrenmek istemiyorum. İçimi deşmiyorum. Beni böyle yapan neyse onu korumak istiyorum. İçimden öfkeyi çıkarmak istemiyorum çünkü benden onu çıkartırsan geriye ne kalır? Azalırım. Yaşadıklarımı yaşamasaydım bomboş bir adam olabilirdim. Hiç şarkı yapamayabilirdim.

Mutlu insanları sevmiyorsun, değil mi?

Mutlu insanlarla frekansım pek tutmuyor ama huzurlu insanları seviyorum. Koşulsuz mutlu davranan insanlar bana manik geliyor. Ciddi anlamda hasta olduklarını düşünüyorum. Aşırı mutlu olmamız gereken bir yerde yaşamıyoruz ve öyle bir hayat da yok. İnsanın bariz şekilde var oluş sıkıntısı vardır. Bunu herkes yaşar. Alakalı alakasız her koşulda mutlu olan insanları bu yüzden anlamıyorum.  

Öğretmen bir anne babanın çocuklarının rap’çi olmasını istemeyeceğini tahmin edebiliriz. Seni kabul etmeleri zor oldu mu?

Pek kolay olmadı tabii. Babam için müzik Ahmet Kaya demekti. Küçükken odamda Ahmet Kaya ve 2pac posterleri yan yana asılıydı. Okulun kötü gittiği bir zaman babam hışımla odaya girip 2pac posterini yırttı. 

Sen ne yaptın?

“O da oranın azınlığı, o azınlığın sesi baba. Bunu yapma…” dedim. Endişeleniyorlardı elbette. Daha garanti bir hayatım olmasını istiyorlardı. Rap müzik yapmak kumar gibi. Aç kalabilirdim. Ki çok yakın zamana kadar da öyleydi. Şimdi ailem de daha mutlu. 

HER ŞEYE KARŞI OLMANIN HİÇBİR FAYDASI YOK 

Buna rağmen senin kemik dinleyici kitlen senin reklamlarda yer almana, popülerleşmene, hatta Altın Kelebek almana bile kızgın…

Her şeye karşı olmanın hiçbir faydası yok. Onların tepkisi o reklam sayesinde ayakkabı giyebilen bir sokak çocuğundan daha önemli değil. Ben onların bencilliğiyle uğraşamam. Sokakta sorumlu hissettiğim bir sürü insan var. Onlar evlerinde ‘Sadece bana ait bir sanatçı dinliyorum’ hissini yaşayabilsinler diye yapabileceğim bir sürü şeyden vazgeçemem. Kimse kusura bakmasın. 

ÜLKEMİ KUSURLARIYLA SEVİYORUM 

Türkiye’ye karşı ne hissediyorsun? 

Türkiye’yi bütün sorunlarıyla çok seviyorum. Kaçmak bana saçma geliyor. Yaşam koşullarım ve tedirginliklerim yüzünden ülkeyi bırakıp daha iyi yaşam koşulları için başka bir ülkenin samimiyetsizliğinde, kimsesizliğinde yaşayamam. Ben buranın kültürüyle büyüdüm. Buranın mizahıyla gülüp, şarkısıyla hüzünleniyorum. Ne kadar iyi İngilizce bilirsem bileyim başka bir ülkeye ait olamayacağım. Ülkemde mutluyum. Güzel abi! Ülkemi kusurlarıyla seviyorum. Hep beraber barışalım istiyorum. Bunu çözersek ülke efsane olur.

Ezhel’e yeniden dava açıldı. Yine hapse girme tehlikesi var. Bunlar seni korkutuyor mu? Şarkı yazarken otosansür yapmaya başladığını hissediyor musun? 

Kendimi sansürlemeye başlarsam müziğime ve kendime olan saygımı kaybederim. Kendi yaptığım müziğe saygımı yitirirsem hayatta tutunacağım bir şey kalmaz. Müziğimin bedeli neyse öderim, benim için sorun değil. Yastığa kafamı koyduğumda huzurlu uyumak istiyorum. Huzursuzluk korkudan daha kötü.