Otuzbeş yıllık müzik yaşamını Türkiye’de sürdürmüş ve son beş yıldır Hollanda’da yaşayan müzisyen Efkan Şeşen’in uzun bir aradan sonra yeni şarkılarından oluşan ‘’ ID ‘’ (kimlik) adlı 15. müzik albümü, 1 Mayıs’ta dinleyicileriyle buluştu.

Albümde yer alan 9 eser, farklı coğrafyadaki hikayeleri kendi dillerinden dinleyicilerine sunuyor.

Albümde Türkçe, Hollandaca, İngilizce, Kürtçe, Ermenice, Arapça, Zazaca, Pontosca ve Lazca şarkılardan oluşan dokuz eserin de söz ve müzikleri sanatçı Efkan Şeşen’e ait.

4 yılda tamamlanan albümdeki 9 şarkıya ait animasyon videoları çizimleri ve albümün kapak resmini ise Güler Akdemir yapmış.

Son iki yıldır kayıtları gerçekleşen ID albümüne bir çok değerli müzisyen ve dil uzmanı destek vermiş.

Yeni albümünün 1 Mayıs’ta müzikseverle buluşmasının tesadüf olmadığını belirten sanatçı Şeşen, ”1 Mayıs için üç hafta beklettim. Albüm hüzün ağırlıklı hikayelerdir. İstedim ki 1 Mayıs’ta dinleyicisiyle yüzleşsin. Kimliğin bir zenginlik oluşuyla onun üzerinde olan birleştirici emek dünyasının birliği olgusu birleşsin” dedi.

Şeşen Muziekproductie’den yapılan açıklamada, ”Sanatçının bu albümünü siz dinleyicilere tüm dijital platformlar aracılıyla sunmaktan mutluluk duyuyoruz” denildi.

Albümde yer alan eselerin dijital bağlantıları aşağıda listelenmiştir. Firma ayrıca, ”video klibin orijinal kopyasını almak isteyen lütfen bize bildirsin” duyurusunda bulundu.

YouTube channel of Sesen Muziek:

https://www.youtube.com/worldwhistler

Album “ID” Spotify:

https://open.spotify.com/album/3oiC4xIGdZJgFqzOONKWXj?si=8O-0UkdvRq6c3SnB66x-LQ

Album “ID” YouTube:

https://youtube.com/playlist?list=PLri10xTXFGrXn1r0Bv5I_zeCkS_0qLGdV

Videoclip “Het Nieuwe Leven” (The New Life):

https://youtu.be/8ntdVS2gWvE