Üç yıldır Edirne'de tutuklu bulunan HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Seher ve Devran kitabından 4 öykü tiyatro oyununa uyarlandı. 
 
Merhaba Sanat Tiyatrosu, 4 Kasım 2016 tarihinden bu yana Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Seher kitabından "Seher" ve "Deniz Kızı" ile Devran kitabından "Direnmek Güzeldir" ve "AVM" öykülerini oyun haline getirdi. 
 
BARIŞ İÇİN TİYATRO 
 
Ramazan Velieceoğlu, Merhaba Sanat Tiyatrosu’nu kurarken daha çok halkın sorunlarını ele alan bir tiyatro olmasını istediklerini ve çalışmalarını da bu anlamda yaptıklarını ifade etti. Savaşlardan dolayı insanların çok büyük zararlar gördüğünü, o nedenle tiyatro olarak buna karşı çıkabilmenin olanaklarını yaratmak istediklerini dile getiren Velieceoğlu, “Oyunlarımızda kan, acı, gözyaşı olmayan bir dünyada yaşamak istediğimizi ortaya koymaya çalıştık. Savaş çığlığı atanlara karşı gerçek barışın sağlanması için tiyatro yapmaya çalıştık. Biz tiyatro çalışmalarımızı; insanları ayırt etmeden, kardeşçe, dostça yaşayabilmenin mümkün olduğunu gösterebilmek için yapıyoruz” dedi.
 
‘DÜŞÜNCELER DÖRT DUVAR ARASINA SIKIŞTIRILAMAZ’
 
Demirtaş’ın düşüncelerinin hapsedilemeyeceğini gösterebilmek için Seher’i oyun haline getirdiklerini söyleyen Velieceoğlu, “Seher fikri şöyle çıktı; doğruları söylediğimiz sürece suçlu konumuna düşürüldüğümüz bir sistem içerisinde yaşıyoruz. Tarih boyunca büyük düşünürler ve sanatçılar, düşündüklerini söyledikleri için cezaevlerine atıldı. Düşünceler dört duvar arasına sıkıştırılamaz. Tutsakların düşüncelerini dünyanın her yerinde, insanlara ulaşabildiğini göstereceğiz. Umarım halk yanımızda olur ve bizi destekler” diye konuştu.
 
KADIN ÖLÜMLERİNE KARŞI BİR DİRENİŞ
 
"Seher kadın ölümlerine karşı bir direniştir" diyen Velieceoğlu, "Seher’de aslında gerçek yaşamdan alınmış bir öykü.  Bu oyun aslında Türkiye’de her geçen gün artan kadın ölümlerine karşı bir direniş ve uyarıdır. Bizlerde tiyatro oyuncuları olarak kendimizi bu konuda sorumlu hissettik ve böyle bir oyun hazırladık” diye belirtti. 
 
Velieceoğlu, oyunu yazan kişinin Demirtaş olmasından dolayı sıkıntı çektiklerini ve bazı aksaklıklardan dolayı oyunun hazırlanma süresinin 3 ayı bulduğunu söyledi. Velieceoğlu, “Halkımız sahip çıkmayı içselleştirmeli ve sürekli hale getirmelidir. Bu konuda halk ve sanatçılar üzerine düşeni yapmalıdır” şeklinde konuştu. 
 
Seher oyunu, 24 Aralık saat 19.00’da Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.