Magazin Gazeteciler Derneği'nin (MGD) düzenlediği 23. Altın Objektif Ödülleri İstanbul'da bir otelde düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Sanat, sinema ve tiyatro çevresinden ünlü isimlerin katıldığı törende En İyi Alternatif Kadın Şarkıcı dalında ödül Ceylan Ertem aldı.

Ödülü aldığı sırada tutuklu gazetecilere dikkat çeken Ertem, "Bu ödülü buradaki değerli gazeteciler kadar hapisteki gazeteciler için de alıyorum. Gazeteciler hapiste olmamalı" dedi.

Daha sonra ödül vermek için sahneye çıkan AKP'ye yakınlığıyla bilinen Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Kelkitlioğlu ise Ceylan Ertem’in özlerini hedef alarak, "Hapisteki gazeteciler, gazetecilik yaptığı için hapiste değiller. Her sarı basın kartı olan gazeteci değildir" ifadelerini kullandı.

Gecenin ardından sahnedeki konuşmasını sosyal medya hesabından paylaşan Ceylan Ertem, görüntüye şu notu ekledi:

"23. Altın Objektif Ödülleri'nde magazin gazetecileri jürisi beni en iyi alternatif müzik sanatçısı ödülüne layık gördüler. Ama bana -ve eminim hepimize asıl ödül tüm gazeteciler özgürlüğüne kavuştuğu gün verilecektir. Umut, özgürlük, adalet ve hoşgörü olarak. Demi? O zaman hep birlikte önce ütopyalar güzeldir diyelim sonra bu duamızı 'yine de amin' diyerek bitirelim."

Kaynak: Jinnews