Bu sene 13-17 Ekim tarihleri arasında sekizincisi gerçekleşecek Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali için hazırlıklar devam ediyor. Hazırlıklar sürerken BIFED, daha önceki senelerde festivalde gösterilen filmlerden bazılarını Kınalıada’da gösterime açıyor.

Covid-19 pandemi önlemleri sebebiyle kapılarını bu yaz yatılı kalan öğrencilere açamayan Gazturman Gayan yönetimi, 55. yılını kutlarken etkinliklerinde BIFED filmlerine de yer veriyor.
Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali ve Karagözyan Yetimhanesi Gazturman Gayan Dinlenme Evi birliğinde Temmuz ve Ağustos aylarında olmak üzere 4 ekolojik belgesel film bu kez Kınalıadalılarla buluşacak.


Önceki yıllarda Bozcaada halkı ve tüm ziyaretçilerine açık ve ücretsiz olarak gösterilen festival filmlerinden seçkiler, bu kez Kınalıada halkına ve tüm ziyaretçilerine açık ve ücretsiz olarak gösterilecek.

Pandemi sebebiyle sanat ve kültürel etkinliklerden uzak kaldığımız bir senenin ardından BIFED, umudunu kaybetmeyen ve değişimin tarafı olan filmlerini izleyicileriyle yakın zamanda tekrar buluşturabilmeyi dört gözle bekliyor.

Kınalıada Karagözyan Yetimhanesi Gazturman Gayan Dinlenme Evi’nde BIFED filmlerinin gösterime açılacağı tarihler; 14 ve 28 Temmuz, 11 ve 25 Ağustos olarak belirlendi.
Gösterilecek filmler önümüzdeki günlerde web sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından duyurulacak.