MESAM’a atanan kayyım tarafından ihraç edildikten sonra genel kurulda önce üyeliğe sonra yeniden yönetime seçilen Arif Sağ, arkadaşlarıyla zafer pozu verdi.

Konuya ilişkin konuşan Sağ, “Arkadaşlarımla onur mücadelesi verdim. Başkanlığı bir süre yapıp bırakacağım” dedi. Sağ’ın sağlık sorunları nedeniyle görevde kalamayacağı öğrenildi.

İdari ve mali usulsüzlükler olduğu iddiasıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kayyım atanmasıyla MESAM (Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği) başkanlığı 5 Mart’ta sona eren Arif Sağ, 4 ay sonra eski görevine döndü.

Önceki gün yapılan olağanüstü genel kurulda Arif Sağ, Cahit Berkay, Ali Haydar Timisi, Elif Nun, Metin Karataş, Ali Rıza Binboğa, Celal Ulusu, Ali Yavuz, Ali Rıza Erdoğan, Ahmet Can ve Faruk Demir’den oluşan ekibin seçimi kazanması ile Fuat Güner, Sertab Erener, Recep Ergül, Coşkun Sabah, Işın Karaca, Ahmet Selçuk İlkan ve Selahattin Karaca’dan oluşan diğer yönetim ise ‘divan heyetinin aldığı kararın usulsüz olduğu’ iddiasıyla iptal istemeye hazırlanıyor.

ALİ HAYDAR TİMİSİ: ARİF SAĞ ONUR MÜCADELESİ VERDİ

Fuat Güner, mahkemeye başvuruda bulunup olağanüstü kurulun iptalini isteyip seçimleri yenileteceklerini dile getirirken, yeni yönetim kurulu çalışmalara başladı ve MESAM’ın başkanını Arif Sağ olarak belirledi.

Ali Haydar Timisi, seçimlerden sonra Arif Sağ’ın birlikten ihraç edilmesine karşı bir onur mücadelesi verdiğini belirtti ve ekledi: “Arif hocamız bir süre başkanlık yapıp sağlık sorunları yüzünden affını isteyecek. Bunu önümüzdeki dönemlerde göreceğiz. Bu kendi kararı. Etrafına ‘Ben ve arkadaşlarım onur mücadelesi verdik. Bir süre başkanlık yapıp bırakacağım’ diyor.”