Antalya Şehir Tiyatroları (AŞT) Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür'ün ardından 48 sanatçının da sözleşmesi feshedildi. AŞT'de sadece 10 tiyatrocu kaldı ve yeni tiyatro sezonu hâlâ başlayamadı. Yaşananlara tepki gösteren sanatçılar, yanlıştan dönülmesi çağrısında bulunuyor.

BirGün'ün haberine göre sanatçılar, tüm bu yaşanılanlara tepki gösteren bir video çekti. Yönetmen ve oyuncu Engin Alkan’ın Instagram hesabından paylaştığı videoda, şu ifadeler kullanıldı:

"TİYATRO SİYASİ RÖVANŞLARIN KADERİNE BIRAKILACAK'  

“Antalya Şehir Tiyatroları dağıtılıyor. 36 yıllık tiyatro, ilk kez sezonu açamadı. 48 sanat çalışanı işten çıkarıldı. Sanat yönetmeni ve idari müdür görevden alındı. 24 oyun oynanamaz hale geldi ve çöpe atılıyor. Türkiye’de 6 şehir tiyatrosuna örnek olmuş yönetmelik usulsüz bir şekilde değiştiriliyor. Bu yönetmeliğe göre genel sanat yönetmeni adayı olabilmek için şehir tiyatrosunda 5 yıl kesintisiz olarak çalışmış olmak gerekiyor. Sanat yönetmeni tiyatronun sanat çalışanları tarafından demokratik bir seçimle seçiliyor. Yani tiyatroyu tiyatrocular yönetiyor. Yönetmelikte yapılmak istenilen değişiklik ile artık istenen herhangi biri, hangi meslekten olursa olsun, sanat yönetmeni seçilebilecek. Yani sanat çalışanlarının seçme ve seçilme hakkı ellerinden alınacak. Yani tiyatro siyasi rövanşların kaderine bırakılacak. Siyaset elini sanattan çeksin. Herkes bildiği işi yapsın.”