Onbironsekiz ve Hayal Gücü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Anlat Hikayeni” etkinliğinin dördüncüsü 27 Ocak Pazar günü saat 20.00’de Kadıköy Mecra’da gerçekleşecek. Etkinliğin birincileri, mayıs ayında gerçekleşecek büyük finalde tekrar yarışacak.

Anlat Hikayeni, “gerçek” insan hikayelerinin sahnede “canlı” olarak sınırlı süre içerisinde hikayenin sahibi tarafından anlatıldığı hikaye anlatma etkinliğidir. Bu gecenin teması İstanbul Hikayeleri olacak. İstanbul’da yaşadığınız, İstanbul’da geçen bir hikayeniz varsa siz de anlatıcı olabilir veya sadece dinleyici olarak katılabilirsiniz.

Etkinlikte, 10 kişi sahneye çıkıp gecenin temasıyla ilgili hikayesini dinleyicilere anlatacak. Bu 10 kişiden beşi önceden belirlenmiş olacak, diğer beş kişi o gece kurayla seçilecek. Tek kıstas gerçek bir hikaye olması... Gecenin ilk üç anlatıcısı jüri tarafından seçilecek ve gecenin sonunda açıklanacak. Tüm etkinliklerin birincileri, mayıs ayında gerçekleşmesi planlanan final yarışmasında tekrar anlatıcı olacak.

    

2018 Mart, Nisan ve Mayıs aylarında Kadıköy’de ilk canlı hikaye anlatma etkinlikleri, Onbironsekiz ve Hayal Gücü tarafından büyük bir heyecanla gerçekleştirildi. 2018'in Ekim, Kasım ve Aralık aylarında ise ikinci sezonun üç hikaye maratonu Beyoğlu'nda düzenlendi.  Yeni sezonun  dördüncü hikaye maratonu ise 27 Ocak Pazar günü saat 20.00’de Kadıköy Mecra’da gerçekleşecek. İnsanların kendi hikayelerini anlattığı ve onları merakla dinleyen sıcak, samimi bir kitlenin olduğu bu etkinliğe herkes katılabilir.

    

Onbironsekiz ve Hayal Gücü takipçilerine duyurulan etkinliklerde hem sözel olarak hem de öneri-başvuru formları ile çok pozitif dönüşler oldu. Etkinlikler sırasında anlatılan hikayelerin videoları, fotoğrafları çekildi ve hikayeler aynı zamanda podcast olarak düzenlendi. Anlat Hikayeni ve Onbironsekiz, Youtube ve sosyal medya hesaplarından bu video ve podcastlere ulaşabilirsiniz. 

    

Türkiye'nin ilk ve profesyonel ve gerçek hikayeler içeren podcast platformu Onbironsekiz, drama ile ilgili çalışmalarıyla bilinen Senarist Meriç Demiray’ın kurduğu Hayal Gücü ile ortaklık içerisinde Anlat Hikayeni etkinliklerini düzenlerken ilhamını Amerika’da 20. yılını kutlayan ve milyonlarca insana hitap eden Moth etkinliklerinden aldı ve formatı Türkiye’ye uyarladı.

Tarih: 27 Ocak Pazar

Saat: 20.00
Yer: Mecra
Adres: Caferağa Mahallesi Dumlupınar Sk. No.: 5 Kadıköy/İstanbul

Bilgi için: Onbironsekiz Tel no.: 0212 253 6621 Mail: [email protected]