Samsun'da ADD Şube Başkanı Işık Özkefeli, 6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş’in ölüm yıl döneminde sosyal medya hesabından, "Vatan sevdaları tam bağımsız Türkiye idealleri Antiemperyalist oluşları nedeni ile suçlu idiler! Yaşasın tam bağımsız Türkiye ve bu yolda mücadele edenler. Üç fidan. Üç cesur yürek. 6 Mayıs 1972'de katledişlerinin 49. yılında saygı ile anıyoruz. Deniz Gezmiş̧, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan" diye yazdı.

Birleşik Kamu-İş İl Temsilcisi Onur Gündüz de benzer bir paylaşım yaptı. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı iki isim hakkında "terör örgütü yapmak propagandası yapmak" suçlamasıyla dava açtı.

‘HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE İNANIYORUZ’

ADD üyeleri, sendika temsilcileri ve CHP'nin katılımı ile basın açıklaması yapan Özkefeli, paylaşımlarında suç unsuru olmadığı söyledi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımları kaldırmadığını ve yazdıklarının ifade özgürlüğü olduğunu dile getiren Özkefeli, "Ben Anayasa'da belirtilen düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında kanaatlerimi özgürce açıkladım. Bu benim hakkımdır. Benim yolum Atatürk'ün akıl ve bilimden ilham alan çağdaşlaşma yoludur. Bu paylaşımlarda suç oluşturan, utanmamı gerektiren, temsil ettiğim kitleyi zor duruma düşürecek herhangi bir unsur bulunmamaktadır. Modern Türk devletini kuranların torunlarıyız. Terör örgütüyle işimiz olmaz. Atatürkçülere atılan çamur tutmaz" dedi. Onur Gündüz ise "yaptığı paylaşımlardan dolayı dava açanların Osman Öcalan'ı devletin kanalına çıkaranlara bakması gerektiğini" söyledi.

Işık Özkefeli ve Onur Gündüz 2 Aralık günü Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.