AKP'ye yakınlığıyla bilinen işçi konfederasyonu Hak-İş, şimdilerde 'şantaj' iddialarıyla çalkalanıyor.

Konfederasyona bağlı Hizmet- İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öz, Hizmet- İş ve Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan hakkında bir iddiayı gündeme getirdi:

“(...) Bütün itirazlarımıza rağmen Sayın Genel Başkanımızın talebi ile yönetim kurulundan Ankara Kuşu hesabına 50 bin euro para ödendi. 'Peki niye ödendi?' diye sordum o yönetim kurulunda. İtirazlarıma rağmen ödendi. İtiraz eden bir kişi daha oldu o yönetim kurulunda. Niye ödendi bu para? İnsan Twitter infazcısına neden para öder? Eğer bir açığın varsa kendi hesabından vereceksin, eğer bir sorunun varsa kendi imkanlarınla çözeceksin. Ama anladım ki Ankara Kuşu üzerinden bize de operasyon yapılacakmış, biz de terbiye edilecekmişiz.”

Söz konusu açıklama, iktidar partisi içinde tartışmalara neden oldu.

ŞAMİL TAYYAR: AK PARTİ'YE OPERASYON ÇEKEN KUŞ, BAKIN İÇERİDEN NASIL YEMLENİYOR

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Şamil Tayyar, kişisel Twitter hesabında "İlk gündem sendika/şantaj dosyası, bekleyelim’ demiştim. Ve Kuş’un bir tüyü daha koptu. Görev sırası yargıda" paylaşımında bulundu; ardından Öz'ün iddiasını paylaşarak şunları kaydetti:

"İDDİANIN SAHİBİ: HİZMET İŞ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HÜSEYİN ÖZ

 İddia: Hizmet İş Genel Başkanı ve Hak İş Konfederasyon Başkanı Mahmut Aslan’ın önerisiyle yönetimden Ankara Kuş’una 50 bin avro ödenmesi.

Vay beee! AK Parti’ye operasyon çeken kuş, bakın içeriden nasıl yemleniyor."

ANKARA KUŞU'NDAN AÇIKLAMA

Tartışma üzerine Ankara Kuşu adlı Twitter hesabından da açıklama geldi.

"Hakkımda düzenli olarak yürütülen yıpratma kampanyalarına dün gece yenisi eklenmiş" denen açıklama, şöyle devam etti:

"Gün içerisinde suç duyuruları ve tazminat davaları açılmış olur. Dava açıyorum, avukatlarının savunmaları şu oluyor; müvekkilimiz yerli ve millidir. Müvekkilimizin 15 Temmuz’daki duruşu bellidir."