Gezi Direnişi sırasında başından yaralanarak yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, oğlu Elvan'ın dosyasında hiçbir ilerlemenin olmadığını ifade etti. Sorumluların yargılanıp, cezalandırılmasını isteyen Elvan, "Biliyoruz ceza verilerek oğlumuz geri gelmez ama bizler başka Berkinler ölmesin istiyoruz" dedi.

Gezi Direnişi’nin 3. yıldönümü dolayısıyla Taksim Dayanışması öncülüğünde Abbasağa Park'ında yapılan etkinlikler kapsamında forum düzenlendi. 

Forumda konuşan akademisyen Muzaffer Alakuş, Gezi'de olduğu gibi çeşitli kesimlerin bir araya gelerek, antifaşist demokrasi cephesinin kurulması gerektiğini belirterek, "Bu antifaşist demokrasi cephesi ile faşizme sürüklenişi durdurabiliriz" dedi.

Gezi'deki mücadele azminin iktidarı korkuttuğunu dile getiren Kent Hakları Savunucusu Mücella Yapıcı da, "Evet bizi vurdu ve kırdı. Bu bize dert oldu ama 15 yaşındaki Berkin Elvan bunu yerle bir etti. Buda ona ders olsun" şeklinde konuştu. 

'BAŞKA BERKİNLER ÖLMESİN İSTİYORUZ' 

Gezi Direnişi sırasında başından yaralanarak yaşamını yitiren Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, oğlu Elvan'ın dosyasında hiçbir ilerlemenin olmadığını ifade etti. Sorumluların yargılanıp, cezalandırılmasını isteyen Elvan, "Biliyoruz ceza verilerek oğlumuz geri gelmez ama bizler başka Berkinler ölmesin istiyoruz. Berkinler şeker yiyip oyun oynayabilsin istiyoruz" şeklinde konuştu. 

Gezi Direnişi esnasında Antakya Armutlu'da başına gelen gaz kapsülü sonucu yaşamını yitiren Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan da, şunları aktardı: "3 yıl oldu oğlum katledileli ve her şey belli olmasına rağmen dosya hala açılmadı. Bizler adalet ve özgürlük istiyoruz. Bu ülkede hukuk, adalet yok ama hukuku ve adaleti halk getirecek." 

'ERDOĞAN ÖLMEDEN ÖLMEYECEĞİM'

Gezi Direnişi sırasında Ankara Kızılay'da yaşamını yitiren Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfi Sarısülük, bir evladını yitirdiğini ancak bin evladın yerini doldurduğunu aktardı. Sarısülük, "Bir evladımı verdim, bin evladım oldu. Hepiniz benim için birer Ethem'siniz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ölmeden ölmeyeceğini belirten anne Sarısülük, "Ne zaman Erdoğan öldü bende o zaman öleceğim ve oğlumun yanına gideceğim. Oğlumun kokusunu unutamıyorum. Sizler nerede olursanız bende orada olacağım" diye belirtti.

'ADALET MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR'

Gezi Direnişi sırasında Maltepe Gülsuyu'nda yaşamını yitiren Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Meray Gedik ise,"Ama adalet mücadelemiz devam ediyor" dedi. 

Gezi Direnişi sırasında Eskişehir'de yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz'ın babası Şahap Korkmaz da,"Bizlerin burada toplanmamıza kutlama diyorlar. Bizler kutlama değil anma yapıyoruz. Ne zaman ki katil sürüleri ceza aldı işte o zaman kutlama yapacağız" sözleri ile etkin soruşturmaların yürütülmemesine tepki gösterdi.

Kaynak: DİHA / Fotoğraf: Seray Şahiner