Habertürk 'ün haberine göre, İstanbul Samatya’da son 1 ayda art arda 4 Ermeni kadına yönelik saldırılar için polis harekete geçti.

4 OLAYDAKİ SALDIRGAN AYNI KİŞİ

Habere göre 'polis çok yönlü araştırma başlattı'. İstanbul polisi, yaralı kurtulan kadınlar ile görgü tanıklarının ifadeleri alındı. Sonuçta 4 olaydaki saldırganın aynı kişi olduğu tespit edildi. Polis, ifadeler doğrultusunda saldırganın robot resmini çizdi. 1.70 metre boylarındaki saldırganın, renkli gözlü olduğu bildirildi. Robot resim, tüm emniyet birimlerine dağıtıldı.

HEP AYNI YÖNTEM

İlk olay 28 Aralık’ta yaşandı. Saldırgan, bakkal dükkânı olan Maritsa Küçük’ü (85) tek başına yaşadığı evinde vahşice öldürdü. Ziynet eşyalarını da alıp kaçtı. Polis bu olaydan önce de Feriköy’de yalnız yaşayan yaşlı bir kadının aynı şekilde öldürüldüğünü tespit etti. Hemen ardından 87 yaşındaki T.A. da oturduğu eve girdiği sırada bıçaklı saldırıya uğradı. T.A. hastanede yoğun bakıma alındı. Hemen ardından ise S. A. evine girerken bıçaklı saldırıya uğradı. Komşuların yetişmesi üzerine saldırgan kaçtı. S. A. kurtarıldı.