Saldırıya uğrayan Salman Rüşdi’ye destek mesajı paylaşan Harry Potter serisinin yazarı JK Rowling, bir internet kullanıcısı tarafından "Endişelenme, sıradaki sensin" ifadeleriyle tehdit edildi. Polis, Rowling'e gönderilen tehdit mesajını araştırıyor.

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre, kendisine yönelik Twitter paylaşımının ekran görüntüsünü paylaşan Rowling, daha sonraki paylaşımında ise, "Destek mesajları için herkese çok teşekkür ederim. Polis işin içinde" yazdı. İskoç Polis Sözcüsü de, "İnternet üzerinden bir tehdit yöneltildiğine dair bir bildirim aldık. Memurlar konuyla ilgili soruşturma yürütüyor" dedi.

Pakistan’daki bir hesap tarafından yapılan tehdit paylaşımı daha sonra silindi. Aynı Twitter hesabının, Rüşdi’ye yönelik saldırının faili Hadi Matar’a da övgülerde bulunduğu belirtildi. 

WARNER BROS. DISCOVERY: YAZARLARIN VE HİKÂYECİLERİN YANINDAYIZ'

Harry Potter’ı sinemaya uyarlayan Warner Bros. Discovery şirketi, JK Rowling'e yönelik tehditleri şiddetle kınadığını belirterek, "Onun ve yaratıcılıklarını, fikirlerini cesurca ifade eden tüm yazarların ve hikâyecilerin yanındayız" dedi.