PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Türkiye'nin El Bab'da büyük bir bataklığa girdiğini söyledi.

Suriye'nin kuzeyinde varlık gösteren Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) Eş Başkanı Müslim, Suriye'deki gelişmeler, El Bab'da yaşanan çatışmalar ve IŞİD ile mücadeleyle ilgili Sputnik'ten Hikmet Durgun'a değerlendirmede bulundu.

PYD Eş Başkanı Müslim'in de sanık olduğu Ankara saldırısının iddianamesi hazırlandı Türkiye'nin El Bab operasyonunu ‘bataklığa girmek' olarak değerlendiren Müslim, şunları söyledi:

"Türkiye bu bataklıktan nasıl çıkacak belli değil. Türkiye'nin El Bab'da başarılı olması ve El Bab'ı alması zor gözüküyor. Kesin bir şey yok henüz."

Türkiye'nin 'Menbiç'i temizlemeye kararlıyız' sözleriyle ilgili ise Müslim, "Türkiye Menbiç'e saldırırız diyor. Rüya görüyor. Kim Menbiç'e saldırırsa Menbic halkı kendini savunur. Topraklarını savunurlar. Sedece Türkiye değil, kim Menbiç'e saldırırsa oradaki insanlar kendini savunurlar" yorumunu yaptı.

'TÜRKİYE, IŞİD'İN DÜŞMESİNİ İSTEMİYOR'

Müslim, Türkiye'nin ABD'ye YPG konusunda yaptığı eleştirilere de değindi. IŞİD'e karşı en etkili mücadelenin YPG tarafından verildiğini ifade eden Müslim, şöyle devam etti: "YPG, IŞİD ile mücadele ediyor. Türkiye, IŞİD'in düşmesini, yenilgiye uğramasını istemiyor. Türkiye'nin IŞİD ilişkileri vardır. Türkiye bundan dolayı ABD'nin YPG'ye silah vermesini istemiyor. Çünkü IŞİD ile karada en etkili mücadele eden YPG güçleridir. Demokratik Suriye Güçleridir. Demokratik Suriye Güçleri, IŞİD'e ağır darbeler vuruyor. Demokratik Suriye Güçleri, IŞİD ile mücadelede koalisyon güçleri ile ortak hareket ediyor. Türkiye koalisyon güçlerinin Demokratik Suriye Güçleriyle ilişkide olmasını istemiyor. Onlara silah vermesini istemiyor."

'ABD İLE İLİŞKİLERİMİZ İYİ GİDİYOR'

Müslim, "ABD ile ilişkilerimiz iyi bir şekilde gidiyor. Demokratik Suriye Güçleri yöneticilerinden aldığımız bilgilere göre ABD, Demokratik Suriye Güçlerine askeri yardımlarda bulunuyor. ABD ile Demokratik Suriye Güçleri arasında da iyi ilişkiler bulunuyor" ifadelerini kullandı. (Kaynak: Sputnik)