Suriye’nin kuzeydoğusundaki Kamışlı kentinde Suriye yönetimine bağlı Difa El Wetenî ile İç Güvenlik Güçleri arasında dün akşam saatlerinde çatışma çıktı. İç Güvenlik Güçleri’nin bir üyesinin yaşamını yitirdiği çatışmalar, yer yer devam ediyor. Difa El Wetenî’nin saldırılarını Hawar Haber Ajansı’na (ANHA) değerlendiren PYD Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Salih Müslim, saldırıların Rusya’dan bağımsız olmadığını söyledi. 
 
'SALDIRILAR İLK DEĞİL'

Saldırıların amacının istikrarı bozmaya yönelik olduğunu öne süren Müslim, “Şüphesiz hem Rusya hem de Şam hükümetiyle ilişkisi olan bu güçlerin saldırıları, ilk değil ve son olmayacak. Bu güçlerin amacı bölgede karmaşıklık çıkararak, halk arasına güvensizliği yaymaktır. Difaa El Wetani’nin önce karmaşıklık çıkaracağı ve ardından Rusya’nın araya gireceğini artık herkes biliyor. Kısacası yaşanan bu olayların hepsi bilinçli bir şekilde yapılıyor ve hiçbir ahlaki tutarlılığı yoktur” dedi. 
 
'RUSYA VE ŞAM’IN OYUNU'

Yaşanan gelişmelerin Şam hükümetinin oylarını arttırma planları olduğunu iddia eden Müslim, “Şam hükümeti seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte ortaya çıkan bu gelişmeler tesadüf değildir. Amaç halkla bağlantı kurmak, sandığa gitmelerini sağlamak ve oylarını arttırmaktır. Aynı zamanda bu yolla propagandalarını yaygınlaştırmak istiyorlar. Fakat güçlü olduğumuzu belirtiyor ve bu oyunların boş olduğunu söylüyoruz. Yaşanalar Şam ve Rusya’nın oyunudur. Ruslar aynı şeyi Eyn Îsa ve Şehba’da da yaptı. Ger çekilmeyle birlikte taviz almak istediler fakat geri döndüler. Bu yaklaşımlar hem Rusya hem de Şam hükümetine olan güvenleri yok ediyor. Bütün bu gelişmelere güçlerimizin saldırılar karşısında zayıf olduğu anlamına gelmiyor. Çünkü bunların hepsi oyun” diye konuştu. 

HALKA UYARI 

Saldırıların bölge halkının çıkarlarına hizmet etmediğini uyarısında bulunan Müslim, şunları söyledi: 

“Şam hükümetinin Türkiye ile olan ilişkisi bölgenin istikrarını yok etme temeli üzerine kurulmuştur. Her iki taraf da Özerk Yönetim’e olan güvenini sarsmak ve bölgenin istikrarını bozmak istiyor. Bunlar bölgenin güvenliğine ve halkın çıkarlarına hizmet etmiyor. Halkımız bu planlar karşısında dikkatli olmalı.”