Ardahan'ın Göle ilçesi Koyunlu köyünde sabah saatlerinde köye bağlı yaylaya pikniğe giden Kamber Morkoç; kızları Emine ve Harika Morkoç ile akrabaları Kurtuluş Morkoç ve Sabri Morkoç'un içinde bulunduğu Altan Akın idaresindeki minibüsün taranması sonucu yaşamını yitirdi.

Şoför Altan Akın ve Sabri Morkoç'un yaralandığı olayın detaylarına ulaşıldı. Saldırı esnasında minibüste bulunan ve yara almadan kurtulan Kamber Morkoç'un kızı Harika Morkoç ise Ardahan Valiliği'nin 'saldırıyı PKK'lilerin yaptığı' iddiasına sert tepki gösterdi.

'POLİS BİZİ ÖLÜME TERK ETTİ'

DİHA'nın haberine göre, piknik için bölgede olduklarını belirten Morkoç, önce bir patlama sesi duyduklarını ardından aracın kurşun yağmuruna tutulduğunu anlattı. Morkoç, olayın nasıl geliştiğini şöyle anlattı:

"Neye uğradığımızı şaşırdık. Araç taranıyordu. Can havliyle kendimizi koltukların arasına koyduk. Ama yine de başaramadık; bir ölümüz bir yaralımız var. Şoför, aracı geri geri kullanarak saldırı bölgesinden uzaklaştı. Bölgeden uzaklaşır uzaklaşmaz içinde silahlı iki sivil polisin bulunduğu araç bizi durdurdu. Sivil polisler daha kimliğimize bakmadan direk ismimizi söyledi. Biz de can havliyle 'Ne uğraştırıyorsunuz, bize ambulans çağırın' dedik. Aracın tekerleri patlamıştı. Yine de polisler ne ambulans çağırdılar ne de yardım ettiler. Sadece 'Sakin olun' dediler. Sonra aracın tekerleri alev aldı. Ondan sonra polisler tekrar yanımıza geldi. Yine 'Ambulans çağırın. İnsanlar ölüyor' dedik, ama yardımcı olmadılar."

"POLİS ONLARIN KİM OLDUĞUNU NERDEN BİLİYORDU?"

Polislerin kendilerini ölüme terk ettiğini ve babasının yaşamını yitirmesinden devletin sorumlu olduğunu savunan Morkoç, kimliklerine dahi bakmadan kendilerini tanıyan polisin, saldırıyı kimlerin organize ettiğinin göstergesi olduğuna dikkati çekti. Morkoç, "Polis zaten bize yardımcı olmadı. Olmadığı gibi hastaneye geç gitmemize neden oldu. Hastaneye kendi imkanlarımızla çok geç vardık. Bir de polisler bizleri direk tanıyordu. 'Nerden geldiğinizi iyi biliyoruz' dediler. Polisin bize yardımcı olmaması bize olayın kimlerin organize ettiğini açıklıyor zaten" diye konuştu.

'DEVLETİN YAPTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM'

Valiliğin alelacele yaptığı açıklamada olayın faili olarak PKK'yi göstermesine tepki gösteren Morkoç, "Bizim insanlarımızı öldürdüler. Katil olarak da başka insanları gösterdiler" diyerek şöyle devam etti:

"Valilik yalan söylüyor. Polisin o tavırları ve bizi ölüme terk etmeleri, bizim kim ve nerden geldiğimizi bilmeleri akıllarda soru işareti yaratıyor. Polisler zaten ambulans çağırmadı. Biz de çağırdık, gelmedi. Bunların hepsi tesadüf değildir. Bu olayı devletin yaptığını düşünüyorum."