CHP Milletvekili Atilla Sertel, İzmir Buca Kız Yurdu’nda kalan Şakran T Tipi Cezaevi’nde görevli infaz koruma memurlarında koronavirüse (Covid-19) rastlandığı bilgisini paylaştı.

İzmir Buca Kız Yurdu’nda kalan Şakran T Tipi Cezaevi’nde görevli infaz koruma memurlarında korona virüsüne rastlandığını belirtti.

Atilla Sertel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sayıları 400 civarında olan infaz koruma memuruna virüs testinin yapılması gerektiğini belirterek, “Salgının önüne acilen geçilmelidir. İnfaz koruma memurları Sağlık Bakanlığı’ndan ilgi bekliyor” dedi.

‘MEMURLAR İLÇEYE GİDİP GELİYORLAR’

Koronavirüs vakalarına dair bilgileri cezaevinde bulunan infaz koruma memurlarından aldığını vurgulayan Sertel, isimlerini paylaşmanın doğru olmadığını söyledi. Sertel, “İnfaz koruma memurlarının hepsi korona virüsü tehdidi altında. Ben memurlara test yapılması için çağrıda bulundum. Çünkü cezaevinde bulunan mahkumlara da bulaştırma tehlikesi var. İnfaz koruma memurlarının birbirlerine de bulaştırma tehlikesi var. Bakanlık memurları cezaevinden hiç çıkmayacaklarını söylemişti. Fakat Aliağa ve Buca ilçesi arasından yaklaşık 90 kilometre yol bulunuyor ve bu memurlar Aliağa’dan Buca’ya Buca’dan Aliağa ilçesine götürülüp getiriliyor. Bunların cezaevi yakınlarında bir yerde yerleştirilmesi lazım” diye konuştu. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı