Şakran T Tipi ve Kadın Kapalı cezaevlerine 7 Ekim’de gece yarısı yapılan baskınla siyasi tutukluların koğuşları arasına adli tutuklular yerleştirilmek istendi. Karşı koyan kadın tutuklular ışıksız bir depoya konulduğu öğrenildi. İzmir Şakran T Tipi ile Kadın Kapalı cezaevlerine 7 Ekim gece yarısı gardiyanlar tarafından baskın yapıldı. Yapılan baskınla bitişik olan siyasi koğuşların yerleri değiştirilerek, tutukluların arasına adli tutuklular konulmak istendiği kaydedildi.

GARDİYANLAR EŞYALARA EL KOYDU

Tutuklular aileleriyle yaptıkları haftalık telefon görüşmesinde kendilerine yönelik saldırı ve baskını anlattı. Gardiyanların materyallerine el koyduklarını, müzik aletlerini kırdıklarını anlatan tutuklular, şiddete karşı çıktıklarını söyledi. 

Şakran Kadın Kapalı Cezaevi'nde de benzer bir uygulama için baskın yapıldı. Kadınlar ışıksız depo niteliğinde kullanılan bir yere konulduğu öğrenildi. Tutuklu yakınları, çocuklarına yönelik saldırı ve baskınlardan endişe duyduklarını dile getirerek, cezaevinde neler olduğuna dair bilgi almak istediklerini söyledi. Çocuklarının can güvenliğinden kaygı duyan aileler, kamuoyunun duyarlılık çağrısı yaptı. 

Kaynak: MA