Sakarya’da ırkçı saldırıya uğrayan işçilerin karakoldaki ifade işlemleri sürüyor. İşçiler, saldırganlar hakkında şikayetçi oldu. 
 
Sakarya’nın Ortaköy ilçesine bağlı Sırt Mahallesi’nde ırkçı saldırıya uğradıktan sonra memleketleri Mardin’in Mazıdağı ilçesine gelen Kürt işçiler, gün içinde İlçe Jandarma Komutanlığı’na giderek ifade vermeye başladı. Saldırganlar hakkında şikayetçi olan işçilerin ifade işlemleri sürüyor. Mardin ve Diyarbakır baroları avukatları da ifade işlemlerinde işçilere hukuki destek veriyor.  
 
BARODAN AÇIKLAMA
 
Öte yandan baro tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Gün geçmiyor ki Türkiye'nin batı illerine çalışmak üzere bölgemizden giden insanlara saldırıldığı haberleri bültenlere düşmesin. Sakarya’da bu olayın yaşanması bu tür saldırıların münferit olmadığını maalesef bize göstermektedir. Mardin Barosu olarak olayı şiddetle kınadığımızı ifade ederek saldırıya uğrayan aile ile görüştüğümüzü, hukuki süreç boyunca kendileriyle dayanışma içerisinde olduğumuzu, ayrıca yaşanacak gelişmeleri kamuoyuyla paylaşacağımızı basına ve kamuoyuna saygıyla bildiririz” denildi. 

Kaynak: MA