Sakarya’nın Hendek İlçesi’nde fındık toplamaya gelen tarım işçileri 30 kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

Diyarbakır’dan 4 Ağustos’ta Hendek ilçesi Çamlıca Mahallesi'ne fındık toplamaya giden tarım işçileri, 27 Ağustos’ta tarla sahibi ve yakınlarının da aralarında olduğu 30 kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

Saldırıda E.Y. (15) adlı bir çocuk ile Gazi Yaş (18) ağır yaralandı.

Tarım işçileri saldırı sonrası ilçeyi terk etmek zorunda kaldı.

‘HEPİMİZİ TEHDİT ETTİ’

Mezopotamya Ajansı’na olayla ilgili konuşan Çavuş Mehmet Karakaş, olayın yaşandığı 27 Ağustos’ta tarlada fındık topladıklarını ve tarla sahibinin torununun kendilerine taş attığını söyledi. Karakaş, “Tarla sahibinin torunu işçilerin bulunduğu tarafa taş attı.

Ben taş atmayın işçilerin yüzüne geliyor diye uyardım. ‘Ben atmadım ayağım kaydı taş öyle geldi' dedi. Biz de tamam dedik. Aradan kısa bir zaman geçti. Tarla sahibinin torunu, çuvalları atmaya başladı, bize yakın bir yerde ayağı kaydı ve yere düştü. Düşünce de işçiler onun bulunduğu tarafa baktı. ‘Ne bakıyosunuz lan bakmayın! Akşam aşağıya indiğinizde sizinle görüşeceğiz’ diyerek hepimizi tehdit etti” diye konuştu.

‘HEPİMİZİ TEHDİT ETTİ’

Tarlada işleri bitince eve dönmek üzere yola çıktıklarını belirten Karakaş, “Eve gittiğimizde, evin bahçesinde otuz kişilik bir grup bizi bekliyordu. Ne olduğunu anlamadan bize saldırdılar. O sırada 18 yaşındaki Gazi Taş, ve 15 yaşındaki E. Y.  ağır yaralandı. Onlar hastaneye giderek darp raporu aldı. Saldırıdan sonra jandarma geldi bizi oradan çıkardı. Daha sonra Hendek İlçe Jandarma Komutanlığına şikayette bulunduk. Daha sonra jandarma eşliğinde eşyalarımızı alarak ilçeden ayrılmak zorunda kaldık” dedi.