Komedyen ve yapımcı Şahan Gökbakar, 1997'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) Sağlık İşleri Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın dönemin hükümetini eleştirdiği görüntüleri paylaşarak Kınık'ı istifaya davet etti.

Gökbakar paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Yıl 1997. Kerem Kınık, İBB Sağlık İşleri Müdür Yardımcısı. Genç, sorgulayan ve devletini sertçe eleştiren bir doktor. Bugün onu eleştirenleri, yalancılık, devlet düşmanlığı ve goygoyculukla suçluyor. Eminim ki 26 yıl önceki Kerem Kınık, şimdiki Kerem Kınık’a "Özür dile ve istifa et’ derdi."

Kınık ve Gökbakar arasında sosyal medyada süren tartışma, Kızılay'ın depremin üçüncü gününde AHBAP Derneği'ne çadır sattığının ortaya çıkması üzerine başlamıştı. Gökbakar, Kınık'a istifa çağrısında bulunmuş, "Bugün hava güneşli, istifa etmek için çok güzel bir gün Kerem Bey. Afet anında çadır satan bir Kızılay yarattığınız için, özür dileyip istifa edin. Haydi Kerem Bey. Bir beyaz sayfa isteyin arkadaşlardan ve yazın. 'Sağlık sorunlarım sebebiyle veya milletvekili olmak için affımı...'" ifadelerini kullanmıştı.